Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1437 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008 07:49
Marcia napisał/a:
a małe pieprzyki na ciele? moja mama zawsze mi mówiła, że to oznaka piękności
małe na pewno:) a ja mam na plecach taki duzy i wystający i czasami go zahacze
i kidys sie musze zmobilizowac i wybrac sie do lekarza znów na usunięcie
[ Dodano: Sob 19 Kwi, 2008 00:47 ]
Otóż mam wystający spory pieprzyk na wewnętrznej stronie uda, przy pachwinie.
Jest on podrażniany przez bieliznę i podczas depilacji, choć staram się bardzo uważać. Ostatnio zauważylam, że się powiększył.
Zaczęłam mysleć poważnie o jego usunięciu, tylko nie wiem do jakiego lekarza mam najpierw się zgłosić? I co jest bardziej bezpieczne usuwanie chirurgiczne, czy laserowe, a także jaki jest koszt takiego zabiegu?
Bardzo proszę o pomoc
No tak po przeczytaniu tych wszystkich postów faktycznie mozna wywnioskowac ze najpierw nalezy sie udac do lekara rodzinnego, ale czy on faktycznie odpowie na moje pytania co jest bardziej bezpieczne, przeciez to nie chirurg. Ale od czegos trzeba zaczac
Ja tez mam do usunięcia 4 pieprzyki
2 mam na brzuchu a 2 na szyi
nie raz już zachaczyłam o nie i leciała krew są już duże wiec postanowiłam je usunąć
Już zapisałam sie do dermatologa żeby on je ocenił
i ide na zabieg usówania
niektóre szpitale usówają na NFZ ale tylko 1 pieprzyk w miesiącu
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 27 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Nie 27 Kwi, 2008 01:29
A czy lekarz może odmówic wydania skierowania do usuniecia pieprzyka? Moja koleżankę cos takiego spotkało w przychodni publicznej, wkurzyła sie i poszla prywatnie...
ja mialam pieprzyk na twarzy byl wystajacy i musialam go usunac lekarz kazal,okazalo sie potem ze mial komorki rakowe i gdyby byl wystawiany na slonce narobila bym sobie biedy Czasami jest dobrze usunac pieprzyk
Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1437 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 14:33
zeberka napisał/a:
A czy lekarz może odmówic wydania skierowania do usuniecia pieprzyka
nie mam pojęcia... ale nie iwem czmu chcecie isc do lekarza rodzinnego z takimi sprawami ja poszłam prosto do dermatologa pomiajac rodzinnego, co on wam powie jesli to nie jego profesja???
dermatolog dał mi skierowanie na usunięcie
oczywiście, że dermatolog. Ja byłam u znajomego, który pracuje w szpitalu. Oczywiście nie dałam sobie usunąć tylko chciałam się dowiedzieć paru rzeczy. U rodzinnego to strata czasu bo on i tak niewiele zdziała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum