Przez pierwsze dwa tygodnie życia Kamilki wszystko robiłam jak w jakimś transie. Teraz niby
jeszcze troche i wszystko wróci do normy zobaczysz
Jaga2004 napisał/a:
Pominę już fakt ile mnie to nerwów kosztuje ale jest po prostu niegrzeczna.
Trafiliśmy z drugim dzieckiem w bardzo trudny wiek Jagody no i na przykład mój mąz często słyszy od własnego dziecka tatol śmierdziol i takie tam
To minie, ona też musi sie oswoić z nowa sytuacją, troszkę cierpliwości, pójdzie do przedszkola i rozładuje swoje emocje
Jaga2004 napisał/a:
Poza ostatnim sobotnim wieczorem kiedy to pokazala jak głośno potrafi krzyczeć, jest grzeczniutka.
I raczej nie płacze tylko tak marudkuje
jeszcze troche i wszystko wróci do normy zobaczysz
Oby do pierwszego września. Musze jakoś przeżyć jutro
kaoma2 napisał/a:
no to super masz dzieciątko
śmieję się, że mam ją w nagrodę za tą ciążę i poród taką kochaną
Z drugiej strony nie wyobrażam sobie żeby była taka jak Jagoda jak była mała
Pewnie bym padła już do tej pory. A dla Jagody to już w ogóle miałabym zero czasu.
Dzisiaj byłam zapisać ja na basen. Dwa razy w tygodniu bedzie chodzić, a my z KAmilką od połowy września na masaże niemowląt.
kaoma2 napisał/a:
a karmisz piersią?
karmię
Teraz mam już dużo mleka. Po tych wszystkich przebojach z pogryzionymi piersiami doszło jeszcze wyrywanie zęba i też musiałam ją odstawić. Dwa razy dziennie piję herbatkę z Hippa i trzy razy dziennie biorę Lactinatal, piję dużo wody i dostałam od położnej specjalna listę z dietą. Pilnuję się i jest dobrze. Tylko w sobotę wieczorem cos zjadłam chyba, bo mała sobie pokrzyczała wieczorkiem.
Ale to sie zdarzyło ten jeden jedyny raz
śmieję się, że mam ją w nagrodę za tą ciążę i poród taką kochaną
Z drugiej strony nie wyobrażam sobie żeby była taka jak Jagoda jak była mała
a powiedz jak Jagódka ją przyjęła? jest troszkę zazdrosna?
Jaga2004 napisał/a:
Dzisiaj byłam zapisać ja na basen. Dwa razy w tygodniu bedzie chodzić, a my z KAmilką od połowy września na masaże niemowląt.
no i super i dla Jagódki, będzie mogła rozładować nadmiar energii
i dla Kamilki- słyszałam, że takie masaże to super sprawa dla takiego maluszka , a i Ty się troszkę rozerwiesz
Jaga2004 napisał/a:
karmię
Teraz mam już dużo mleka. Po tych wszystkich przebojach z pogryzionymi piersiami doszło jeszcze wyrywanie zęba i też musiałam ją odstawić. Dwa razy dziennie piję herbatkę z Hippa i trzy razy dziennie biorę Lactinatal, piję dużo wody i dostałam od położnej
całuskuje Was dziewczynki
zostawiam całuski dla Mysi-Beti
a reszta gdzie?
Asia,Magda,Dorka,Anka,Agnieszka....................
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Hejka
Ja zaglądam,ale nie mam z kim popisać
U nas ok,Alanek był troszkę przeziębiony,ale już jest ok.Nadal ma kaszelek,ale już nie tak często jak wcześniej.
Mirek miał wolne to pojechaliśmy do mojej chrzestnej (jej syn jest chrzestnym Alanka)i siedzieliśmy tam tydzień,potem zrobiliśmy porządek z pokoju małego bo czułam się tam jak w magazynie Nie mamy piwnicy i musimy gdzieś upchać rzeczy to tata ma je zabrać bo swojej piwnicy
nasmarowałam wczoraj długaśnego posta i ... wywaliło mnie nasze kochane forum a że było po północy to poszłam spać zła.
Aga jaki przystojniak Ci urósł
My mamy teraz tyle zajęć, że nie bardzo wiadomo w co ręce włożyć najpierw.
Od początku września Jagódka chodzi na basen. Zapisałam ją na naukę pływania w szkole podstawowej koło teściów. Zostawiam im Kamilkę na godzinę i chodzimy na to pływanie. Tyle, ze mała zolza nie chce zanurzyć głowy.
Kamilka jest zdrowa o ile nie patrzeć na skazę białkową.
Niestety .... Tyle dobrego, że jestem mądrzejsza bo już ten temat przerabiałam z Jagodą. Właściwie wysypaną ma buzię i jedną malutką plamkę na nóżce. Ale też ani razu nie myłam jej mydłem tylko kąpiemy sie w emulsji do kapieli Oilatum.
No i mam kryzys z mlekiem, a tak bardzo chciałabym karmić piersią.
Od dwóch tygodni esteśmy pod opieką poradni laktacyjnej.
Problem polega na tym ,że mam za mało mleka.
Próbowałam już chyba wszystkiego. Wypożyczylam ze szkoły rodzenia laktator i ściągam mleko w systemie 7-7,5-5,3-3 minutki co jakieś dwie- trzy godziny. Zmęczona jestem tym bardzo. Do tego piję mnóstwo wody i herbatki z Hippa i biorę tabletki wspomagające laktację i .... średnio mi idzie.
Kamilkę dokarmiam Nutramigenem.
Od tygodnia mamy to mleczko, bo okazalo się, że ona za mało przybiera na wadze. Przez tydzień przybrała 40 gram a to o wiele za mało.
Jakby wziąć wagę wyjściową to wychodzi te 20 gram dziennie jak powinno być. Teraz waży 4360 a ma 8 tygodni.
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum