Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Jaga2004
Pon 03 Sty, 2011 16:57
Owulacyjno-ciążowy :)
Autor Wiadomość
Moniqa 
NieŹle siĘ RozGadałA
*aj low maj bejbi*

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 51 razy
Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 08:46   

Alina napisał/a:
Twoja tempka poszła w dół nieznacznie dla mnie wciąż jest bardzo wysoka. Może to jednak była implantacja? A masz jakieś objawy zbliżającej się @?

raczej nigdy nie mam jakiś wielkich objawów. dzień przed lub tego samego dnia mam nabrzmiały brzuch i takie dziwne uczucie-wiecie o co chodzi :arwena: a teraz nie mam objawów ani na @ ani na :brzuszek: :arwena: jutro powinnam dostać @ będę widziała po temp. czy opłaca się testować.

Cytat:
U mnie też tempka w dół, ale @ jeszcze nie ma. Bardzo liczę na przesunięcie:)
Poza tym zastanawiam się nad tą endometriozą Kurcze, ponoć nie zawsze jest wykrywalna w badaniu usg. A objawy się zgadzają - macica boli mnie prawie przez cały czas, bolesne stosunki, bolesna miesiączka, objawy jelitowe. Chciałabym mieć diagnozę, żeby wiedzieć, jak się leczyć. Tylko teraz przed wyjazdem już nie zdążę

już ładnie się przesunęła! :thumbsup: ale jak wrócisz to przecież możesz zrobić badania w tym kierunku! też sie zgadzam,że lepiej wiedzieć co się dzieje,żeby zacząć odpowiednio leczyć.

a ja jeśli jutro dostanę @ to w nowym cyklu idę do gina do NFZ oczywiście-po skierowanie na badanie hormonów!

ata00 napisał/a:
Moniqa, chyba @ sie zbliza.

no też tak myślę, bo mi temp. przed @ spada powoli od 13dpo. i by się zgadzało.
mam delikatne plamienie-kawa z mlekiem/wodniste.

madzia8501 
JakAś takA cichA
mama Damianka

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 11:30   

ja właśnie byłam na becie także ok 17 - 18 zobaczymy co tam wyjdzie.Niestety nie będe mogła wam napisać bo będe u swoich rodziców a oni nie mają internetu.Trzymajcie kciuki za plusika.

Alina 
Mówi cOraz WięcEj
vel alenam

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 12:47   

madzia, bardzo dobrze zrobiłaś!!! A prosżę mi tu zaraz napisać smsa do Moniqi, jeśli nie masz numeru, to pewnie Monia Ci zaraz użyczy :roll: bo jesteśmy bardzo ciekawe :diabelek:
Ja zrobiłam dzisiaj badanka, jakie znalazłam w internecie na zidentyfikowanie ewentualnych problemów - CRP na stan zapalny w obrębie macicy i marker CA 125, który podobno wykrywa endometriozę i zmiany nowotworowe. No i betę, żeby lekarka po moim powrocie jasno widziała, co jest (tzn. że nie ma ciąży) i nie zwalała na to, tylko zabrała się za szukanie przyczyny.
Człowiek to chyba musi być lekarzem sam dla siebie :zeby:
Kurcze, ale siniola mi zrobili przy tym pobieraniu krwi :thumbsdown:

Kinga 8-9tc (+12.07.07)

Moniqa 
NieŹle siĘ RozGadałA
*aj low maj bejbi*

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 12:55   

madzia8501, :kciuki1: :kciuki1: :kciuki1: wysłałam Ci na PW nr tel.
Alina, i dobrze zrobiłaś z tymi badaniami :thumbsup: teraz ginka niech zabiera się do robity-chociaż Ty odwaliłaś już połowę :arwena:

Krystyna 
JakAś takA cichA

Pomogła: 20 razy
Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 15:51   

madzia8501, trzymam kciuki żeby było dobrze :)

Dziewczyny kompletnie nie wiem co Wam napisać. Nie mam pojęcia co się dzieje, co to za plamienia. Ja zawsze dostaję @ normalnie. Pierwszy dzien lekki i drugiego rozkręca się na całego. Ale nigdy nie miałam wcześniej takich plamień.

Ja mam dziwne podejrzenia co do tego czy ewentualnie mi się udało. Widzę, a raczej czuję jedną rzecz której nigdy nie miewam. A miałam w tym ostatnim cyklu w którym była ciąża. Z jednej strony daje mi to nadzieję, ze może jednak się udało, a z drugiej przeraża. Bo wszelkie porównania do poprzedniej ciąży mnie martwią, bo dzieciątko nie dało rady.
Ale wiem, ze nie można tak myśleć i trzeba wierzyć, że teraz już będzie dobrze.

Moniqa 
NieŹle siĘ RozGadałA
*aj low maj bejbi*

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 18:05   

niestety Madzia ma wynik ujemny :-( ALE DAMY RADĘ :kciuki1: :kciuki1: :kciuki1:

Alina 
Mówi cOraz WięcEj
vel alenam

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 18:43   

Niemożliwe, przy takiej tempce :blink: :blink: :blink: ? Przykro mi bardzo :tuli: :tuli: :tuli:
A ja, tak jak pisałam Monice, odebrałam też wynik i kurde... nie uwierzycie... ale jest słabo dodatni. Tylko że bardzo niska ta beta: zaledwie 15 jednostek. A ja przez cały czas lekko krwawię... więc chyba nic z tego. Pewnie to taka ciąża, której już za moment nie będzie...

No i cały problem w tym, że nie mam jak sprawdzić, czy beta przyrasta czy już maleje. Bo w czwartek rano jadę z D do Irlandii... I nie będę wiedziała, czy i kiedy odstawić dupka. Hmm :hmmm:

Ale jestem w szoku, że ginka jednak miała rację. Bo ani CRP ani CA 125 nie wyszło mi ponad normę. Czyli te krwawienia to z nieudanych starań... no to jest i nie jest dobra wiadomość :roll:

Kinga 8-9tc (+12.07.07)

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 125 razy
Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 20:46   

Alina, powtorz jutro te bete. To bedzie widziala czy przyrasta w ogole. Jak bedzie spadac to odstawisz, ajak nie to bedziesz brala nadal dupka.

żuczek-[*] 5tc- 14.03.2010

Moniqa 
NieŹle siĘ RozGadałA
*aj low maj bejbi*

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 06:45   

jestem z nowym rokiem i nowym cyklem:) @ przyszła jak w zegareczku :) wciąż jestem dobrze nastawiona i ten cykl się uda :mrgreen: :kciuki1:

Alinka to samo napisałam Ci rano w smsie. uśmiechnij się pięknie i poproś żeby zrobili bete na dzisiaj :)

Krystyna, a jak u Ciebie?

madzia8501, dalej niech no już przychodzi @ to możesz zaczynać nowiutki cykl :)

Ata00 żyjesz? odmeldować się :-P

nasze motto:
NOWY CYKL, NOWE NADZIEJE i NOWE SZANSE NA :brzuszek:

Alina 
Mówi cOraz WięcEj
vel alenam

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 07:11   

Jestem :wave:
Moniqa, przykro mi bardzo, tak jak Ci pisałam. Ale następnym razem to już na bank będą II kreseczki :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Nie wiem, czy jest sens dziś iść znów na betę. Jeśli normalny przyrost jest od 60 do 100 proc. w ciągu 2-3 dni, to w przypadku wyniku 15 zmiana może być znikoma. Próbuję się właśnie zorientować, czy w Irlandii można zrobić test z krwi bez skierowania.
Dzisiaj skoczyła mi z powrotem tempka. No to jest niemożliwe :crazy: Miałam już na linii niższych temperatur. Musiałam wstać do D wcześniej (o 6) i było 36.74, potem położyłam się jeszcze na godzinę i o 7 było już 36.87. Ale nie wpisywałam tej drugiej, bo jest niewiarygodna.
Mam wrażenie, że szyjka mi się zamknęła. Trochę jeszcze ze mnie leci, ale już nie ma świeżej krwi. Hmm :hmmm:
Muszę Wam powiedzieć, że będę zadowolona nawet, jeśli ta ciąża się nie utrzyma. Przynajmniej wiem, że zachodzę i w czym jest problem. No i opóźnia to następny cykl, na czym mi bardzo zależało, bo wtedy owulka będzie już w domu :-P

Kinga 8-9tc (+12.07.07)

madzia8501 
JakAś takA cichA
mama Damianka

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 07:41   

narazie u mnie jest czysto.Też bym chciała żeby @ już przyszła(jeśli ma przyjść).U mnie nie wiem jak będzie w tym cyklu bo jestem zmuszona zmienić pracę.Wczoraj mąż się mnie zapytał czy może być za wcześnie na te badanie ale chyba nie chociaż może.Zobaczymy co się będzie dalej działo.

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 125 razy
Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 08:43   

Alina, a jutro o ktorej wyjezdzacie? Nie uda Ci sie zrobic testu?
Jakbys dzisiaj zrobila to chociaz o 30% musialaby przyrosnac beta.
Co do badania w Irlandii, to tak jak w Anglii zrobia jedynie prywatnie w prywatnym labie a to koszt ok.40funtow (no moze w Irlanii taniej troszke)

żuczek-[*] 5tc- 14.03.2010

ata00 
Mówi cOraz WięcEj
Mamusia Arusia :)

Pomogła: 101 razy
Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 09:31   

:)Ale wiesci Alinko, bardzo sie ciesze :clap: miejmy nadzieje ze bedzie wszytko dobrze.
Moniqa, przukro mi, ale @ szybko sie skonczy i znowu owulka bedzie a tym razem to juz na bank II kreski :)
madzia8501, :( jestem w szoku ze przy takiej tempce test wyszedl negatywnie. Jesli chodzi o badanie z krwi to jakbys rzeczywiscie byla w ciazy to juz powinien to wykazac. wiec trzymam zeby szybko @ przyszla i w nastepnym cyklu zeby sie udalo :)
Krystyna, a kiedy chcesz testowac??

a u mnie spokojnie jeszcze :) czekam na owu. ale mam dopiero 10 dc. tempki dziiaj nie wpisuje bo nie zmierzylam przez mojego slawka :wstyd: wiec i tak bylby bardzo zaklocony :roll:

madzia8501 
JakAś takA cichA
mama Damianka

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 10:07   

u mnie coraz silniejsze plamienie także nowy cykl i okaże się czy nowa szansa

Alina 
Mówi cOraz WięcEj
vel alenam

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 12:22   

madzia, na pewno jest nowa szansa!!! Tylko może jak na mój gust częstotliwość serduszek zbyt duża. Osłabia plemniczki... co 2 dzień jest najlepiej, tak jak pisała wcześniej Moniqa. Ja tu nie mówię o sobie, bo u mnie było... co 5 dni :diabelek:
Myślę, że jest to bardzo obiecujące, że Twoja faza lutealna przedłużyła się po duphastonie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Moniqa, prolaktynkę sobie zrób i hormony tarczycowe. Progesteron i estrogeny wychodzą zwykle dobrze, zresztą norma jest szeroka. No i może faktycznie duphaston... Wydawało mi się, że to to samo, co luteina, ale po przykładzie tego cyklu widać, że chyba jednak niekoniecznie :hmmm:

Właśnie dzwoniłam do siostry, i tak jak napisała montenia, koszt badania mnie powala (prawie 40 euro). I to tylko w polskich klinikach, bo gdzie indziej nie zrobią z marszu, najpierw trzeba pogadać z lekarzem (za bagatela 55 euro :crazy: ). Może uda mi się jutro zrobić jednak tutaj. Tylko wiecie, jak to jest, nerwy, pakowanie, dziecko.
Ja czekam teraz na to, czy będzie mocniejsze krwawienie. Na razie się jakby wyciszyło. Za parę dni zrobię też zwykły test, powinien już wyjść na plus albo na minus (z mojego doświadczenia wychodzą przy becie ok. 100).

Jest jeszcze jedna rzecz, o której Wam nie pisałam wcześniej... dlaczego ten mój cykl trochę różni się od wcześniejszych. Na badaniu usg w lipcu dowiedziałam się, że moje endometrium jest cienkie... uczepiłam się tego trochę, chociaż ginka sprawę zbagatelizowała. Są lekarstwa na wzrost endometrium (estrogeny), ja ich nie miałam, ale w necie można przeczytać, że dieta też robi swoje... a najlepiej na endometrium robi czerwone winko i orzechy w I fazie. No i się zastosowałam :blush: Piszę, gdyby któraś z Was chciała spróbować :roll: Do tego oczywiście olej z wiesiołka.

Kinga 8-9tc (+12.07.07)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi