Pomogła: 57 razy Wiek: 33 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 595 Skąd: G. Śląsk
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 18:14
Współczuję... skąd ja to znam. Ale antybiotyk bardzo dobrze, mnie wyleczyła dopiero dawka 1g 3 razy dziennie. Teraz Dominik był znowu chory, ale ja jakoś się trzymam. Na niektóre wirusy i bakterie nie ma rady, trzeba ostro. Zdrówka
Z innej beczki: czy Wam też tak się dłuży ta zima? Ja już nie mogę... ciągle w tych ciepłych ciuchach i 5 warstw na sobie O kosztach ogrzewania gazowego nie wspomnę Mogłoby trochę odpuścić... Jak samopoczucie pozostałych?
Ja się podziewałam w szpitalu. Dostałam krwawienia Tyle co ja się uryczałam to masakra. Mam łożysko nachodzące na szyjkę. Dużo leżeć, zakaz pracowania, jestem już na zwolnieniu lekarskim i do pracy nie wracam. Dzisiaj się rozliczyłam ze wszystkiego i zaczęłam wakacje Mała do przedszkola a ja leżę. Teraz się dobrze czuję. Myślę, że będzie ok. Faktycznie za dużo tego wszystkiego było. Do tego ta stłuczka, upadłam przecież na tył i ciągle zalata, ciągle w biegu, mąż wyjechał...Żałuję, że sama sobie nie odpuściłam i doprowadziłam do takiego czegoś. Obwiniam się strasznie, choć nikt mi złego słowa nie powiedział, ale takie mam poczucie winy. Mały pędraczek kopie pięknie, odkąd leżę, nie latam czuję ją praktycznie cały czas. Ona bardzo mało śpi, nawet jak się w nocy przebudzę do kopie.
I nadal mam mdłości Koszmar
Co tam u Was kochane? Piszcie!! Nie za często będę ale ten raz dziennie na bank będę zaglądała
Buziaki!!!
Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 14:54
Hej dziewczynki, co u Was?
Moniqa, montenia, Tuśka, agi, ata00?
Ja jakoś dawno tu nie zaglądałam... teraz po świętach postanowiłam się poprawić i poodświeżać sobie stare wątki... Jak Wasze pociechy i brzuszki ew. starania?
My już na finiszu... Dobrze, że w maju już będzie po wszystkim, bo już teraz puchniemy okropnie... nie wyobrażam sobie ciąży w lecie.
Najwyższy czas się spakować do szpitala... ale jakoś nie mogę się do tego zmusić i tak nie wierzę, żebym urodziła dużo wcześniej Tuśka, ja jakoś nie dostałam powiadomienia o Twoim poście. Współczuję przeżyć, daj znać, jak się teraz czujesz? Dzidzia zdrowa? M wrócił? Dajesz radę z dzieciaczkiem?
Mi trochę ciężko z Dominikiem, zwłaszcza jak jest chory. No i ma swoje humorki... ale w sumie jest dużo mądrzejszy niż w zeszłym roku, potrafi się już bawić z dziećmi, lubi swoje miniprzedszkole, więc cieszę się, że dzidzia będzie teraz a nie wcześniej.
Niestety chyba, jak wieść gminna głosi, nie dostanie się tutaj do regularnego przedszkola... Hmm, będę miała ciężki orzech do zgryzienia po upływie macierzyńskiego, co z dziećmi zrobić, żeby wrócić do pracy
Miłego weekendu majowego dla Was Wyjeżdżacie gdzieś?
Pomogła: 12 razy Wiek: 27 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 205 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 20:09
Hej.U mnie staremu. W ciąże nadal nie zaszłam a do lekarza nie mam czasu się wybrać. Zrezstą już straciłam nadzieję, że kiedyś mi się uda. Ostatni mój cykl miał 91 dni i 2 razy w ciągu cyklu miałam plamienia. 30.04 kończy mi się umowa na okres próbny i już wiem że dostanę umowę na czas nieokreślony także fajnie. Szkoda tylko że finansowo nic więcej ale może za miesiąc dwa uda mi się coś wywalczyć. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki za te, które niedługo się rozdwajają.
Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 21:30
madzia, dobrze, że chociaż praca jest... a z tym cyklem to koniecznie idź do lekarza, przecież nawet w zwykłej przychodni możesz dostać leki na wyregulowanie... bo coś ewidentnie jest nie tak. Najlepszy zresztą byłby chyba do tego ginekolog-endokrynolog. Trzymam kciuki, na pewno nie wszystko jeszcze stracone!
Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 18:22
Bingo Ja bym już mogła ale muszę poczekać na naturę... po cichu liczę, że za kilka dni udam się do szpitala, już ostatnie przygotowania. A jak u Was?
ata00, przykro mi. No cóż, większość facetów nie dorasta do bycia ojcami, nawet jak nimi są. Ja nie pamiętam, kiedy ostatnio m mnie przytulił... ciąża czyni mnie dla niego nietykalną chyba. Może potem coś się zmieni... a jak nie to trudno, i tak chciałam mieć dwójkę dzieci. Przynajmniej jako matka jestem spełniona...
Pozdrawiam ciepło, napiszę, jak już uda mi się rozpakować
Wysłany: Pon 11 Lip, 2011 18:07
Wy już rodzicie a ja nadal nie mogę zajść. Mam mega doła i już nie wierzę że mi się uda. W tym cyklu zaczełam pić mieszankę nr 3 Ojca Sroki ale nic mi nie pomogła. Znowu zanosi się na długi cykl. Jedynie co to faajnie bo w sobotę wyjeżdżamy na 2 tygodnie do Ostrowa nad morze. Już się nie mogę doczekać bo powoli mam wszystkiego dość.
Wysłany: Pon 11 Lip, 2011 18:53
madzia, rozumiem doła i współczuję... pamiętamy i kibicujemy Ci... ale czy Ty kobieto byłaś u lekarza? Nie mówię o wizytach prywatnych, bo przecież sama miałam różne problemy - niedomogę lutealną a potem w ciąży niewydolność szyjkową - i wszystko załatwiałam na NFZ. Nie zapłaciłam ani złotówki w tej ciąży za wizyty lekarskie. U Ciebie może być coś poważniejszego, co wymaga leczenia farmakologicznego, ziółka nie pomogą, jeśli potrzebna jest wiedza i interwencja lekarza. Daj sobie pomóc...
Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 08:40
Wy już wszytskie urodziłyście a ja nawet nie zaszłam. Ostatnio mam super regularne cykle - schudłam już 18 kilo ale jeszcze chciaż drygie tyle przede mną. Ale nie wierze już że się uda. Dlatego za namową męża idziemy na badania a jeśli do marca nic nie wyjdzie składamy papiery na adopcję. Zawsze chciałam adoptować dziecko więc też będzie fajnie.
[ Dodano: Sob 03 Gru, 2011 21:34 ]
no i nie wierzę - udało się dzisiaj zrobiłam test i jest plusik. Trzymajcie kciuki za Nas.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum