Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Szczęśliwy wątek zarażający dwoma kreskami
Autor Wiadomość
Moniqa 
NieŹle siĘ RozGadałA
*aj low maj bejbi*

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 51 razy
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 18:22   

Tuśka_24, no w ciąży to niestety jak coś smutnego np. wyjazd to najchętniej by się ryczało :cry2: pociesza

montenia, dobrze będzie pociesza jak z Gabi na początku leżałam na patologii to przyjęli dziewczynę,bo gin stwierdził to samo,że dziecko za małe. miała badania,wyniki,i znowu Usg. okazało się,że gin źle zobaczył i zmierzył. bo dziecko zdrowe i waga też się zgadza. pomylił się gin i tyle :evil:

znowu koleżanka miała już w ciąży zawsze mniejszą dziewczynkę i ur.. się też mała. latali po lekarzach,badania srania....itd a ona jest po prostu jest drobniutka!

będzie dobrze :kciuki1: pociesza :calus:

ata00 
Mówi cOraz WięcEj
Mamusia Arusia :)

Pomogła: 101 razy
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 20:23   

Moniqa napisał/a:
gin wciąż potwierdza,że to dziewczynka
:)super :clap: :clap: :clap:
Moniqa napisał/a:
pan niee,mamusi gage
:wub:
Moniqa napisał/a:
pomierzył małą i wszystko w porządku
i to najwazniejsze :clover: :clover:
Tuśka_24 napisał/a:
tak mi smutno, chodzę jakaś taka zdołowana, miejsca sobie nie mogę znaleźć, zazwyczaj dobrze znosiłam rozłąkę, a teraz masakra.
:tuli: :tuli: :tuli: :tuli:
Tuśka_24 napisał/a:
Moja Lidka też kaszlata i smarkata, ale chyba jej przechodzi. Nie wiem, czy robię dobrze, czy źle, ale wychodzę z nią na dwór, bo jakoś mam wrażenie, że ona szybciej wraca do zdrowia, jak sobie tak z godzinkę pochodzi. Nie pozwalam jej biegać, ale spacerujemy.
Podaję Ceriutin i vibovit (zjada paluchem) ;-)
nasza lekarka mowi ze jak dziecko nie ma temp to dobrze wychodzic na dwor bo jakos sie wetyluje i szybciej te zarazki wybija. szczegolnie jest to dobre na kaszel i katar.
montenia napisał/a:
Tzn. odpowiada 18tc. Bede miec konsultacje z lekarzem i prawdopodobnie za 2 tygodnie usg kolejne. Strasznie siie boje:( :cry2:
Dziewczyny, czy ktoras z WAs tak miala?
kochana nie przejmuj sie tym, na prawde. mi przez cala ciaze mowili ze moj Arus jest za maly o jakies 2 tyg niz jego wiek, ze za malo wazy, ze za krotki, albo za mala glowka, albo cos tam..... w 20 tyg nawet mnie nastraszyli ze cos nie tak z serduszkiem i co. okazalo sie ze z serduszkiem wszytko dobrze, a z malego dzieciatka urodzil sie nie wcale taki maluszek bo mial 54cm dlugosci i wazyl 3640g :) to lekarze az sie zastanawiali jak te usg byly robione :)

Kruszynka mojej Siostruni

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 125 razy
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 20:51   

Moniqa, Ata dziekuje :calus: . Niby pisza, ze 2 tygodnie roznicy to jest norma, ale i tak nastraszyli nie tymi konsultacjami.

żuczek-[*] 5tc- 14.03.2010

Tuśka_24 
JakAś takA cichA
Mama Królewny :)

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 21:01   

montenia, dziewczyny mają rację +/- 2 tygodnie. U mnie jest do przodu o 9 dni dokładnie, aż się gin tak szczerze zdziwił, że się zapytałam, czy do dobrze ;-) Spokojnie :) Moja kuzynka miała dzieciątko 3 tygodnie do przodu, inna tak jak ty 2 do tyłu. Trzeba brać poprawkę, że to jest sprzęt i nie jest w większości przypadków precyzyjny.
Przy Lidce też miałam przygodę. Źle ją "zważył" powiedział, że w 31 tc waży 1420 gram. Powinna około1800. Lekarz w szkole rodzenia to mi tak nagadał, że się poryczałam. Następnego dnia miałam usg przez niego robione i wyszło, że mała ma 1830 gram. Także spokojnie, bo często lekarze nas nakręcają. Ten mój to tak: boli-symptom poronienia, piasek w pęcherzu-symptom poronienia, wariat jakiś :wariat: I człowiek się czuje tak potem dziwacznie.

Dziewczęta swędzą mnie tak cycki, że chyba je sobie wytnę. Od drapania zrobiłam sobie ranki, o czym uświadomiło mnie pieczenie, do tego szczypie w środku, no cuda na kiju z tą ciążą :arwena:

Dziękuję kochane za słowa otuchy :fan:

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Pomogła: 73 razy
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 22:33   

montenia napisał/a:
Moniqa, Ata dziekuje . Niby pisza, ze 2 tygodnie roznicy to jest norma, ale i tak nastraszyli nie tymi konsultacjami

Montenia, Tobie chodzi o to, że kość udowa za krótka wzgledem reszy tak? nie martw się , napewno wszystko w porządku...jak byłam z Pati w ciąży, to miała strasznie dużą główkę względem reszty , natomiast z Oliwką właśnie gdzies w połowie ciąży na usg wychodziły różnice prawie dwutygodniowe między obwodem brzuszka , a długością kosci udowej, a urodziły się zgrabne laseczki z odpowiednimi wymiarami :tak:
różnica między poszczególnymi organami do 2 tyg nie odbiega od normy i nie masz co sie zamartwiać, a konsultacja jest jak najbardziej wskazana, żebys sie upewniła, że wszystko w porządku jest :tuli:

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 22:41   

Kaoma2, dziekuje :calus: .
Wiesz, oni napisali mi w karcie,ze kosc udowa ponizej 3 centyla. Czyli,ze za krotka jak na ten wiek. .No nic skonsultuja, i powtorza usg to bede wiedziala.

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Pomogła: 73 razy
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 23:00   

montenia napisał/a:
No nic skonsultuja, i powtorza usg to bede wiedziala

napewno wszystko będzie w normie :calus: , a swoją drogą to dobrze, że tak wszystko dokladnie sprawdzają i zaraz wysyłają na konsultację , lepiej się upewnić, że wszystko w nornmie i spokojnie sobie ciążować :brzuszek:

ata00 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Pon 14 Lut, 2011 12:27   

co tam u Was dziewczynki??

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Pon 14 Lut, 2011 12:49   

Ja jutro mam usg kontrolne. Mam nadzieje,ze wszystko z ta koscia udowa bedzie dobrze :wub:

Moniqa 
NieŹle siĘ RozGadałA
*aj low maj bejbi*

Wysłany: Wto 15 Lut, 2011 09:03   

montenia, na pewno będzie wszystko dobrze :calus: jak wrócisz to daj znaka i oczywiście zdjęcia :)

ata00 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Wto 15 Lut, 2011 10:22   

montenia napisał/a:
Ja jutro mam usg kontrolne. Mam nadzieje,ze wszystko z ta koscia udowa bedzie dobrze :wub:
bedzie dobrze, a na ktora masz badanie??? jak wrocisz to dajznac co i jak.

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Wto 15 Lut, 2011 16:51   

Jestem :hura: . Lekarz przebadal malenstwo bardzo dokladnie. Wszystkie wymiary okazuja sie w porzadku :hura: :wub: . Wtedy chyba babka wykonujaca badanie cos zle zmierzyla. Dzisiaj na wlasne oczy widzialam, jak najpierw lekarz zmierzyl i pokazalo wynik zanizony, bo potem jeszcze mierzyl raz w dokladniejszym ustawieniu i wyszedl inny wynik sporo wyzszy.
Dzieki za kciuki!!!! :calus:

Moniqa 
NieŹle siĘ RozGadałA
*aj low maj bejbi*

Wysłany: Wto 15 Lut, 2011 17:09   

montenia, :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: mówiłam :mrgreen: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura:

ata00 
Mówi cOraz WięcEj

Wysłany: Wto 15 Lut, 2011 18:41   

montenia, cale szczescie :clap: :clap: :clap: :clap: no teraz na pewno sie juz uspokoilas :)

Tuśka_24 
JakAś takA cichA
Mama Królewny :)

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Wto 15 Lut, 2011 19:18   

montenia super, bardzo się cieszę!!!!! :hura: Tak, jak pisałam, przeżyłaś to samo co ja. Tak to jest, jak się niedouki biorą za obsługę skomplikowanego sprzętu :evil: :calus: Uffffff :D

Odpowiedz do tematu