Tuśka_24, no w ciąży to niestety jak coś smutnego np. wyjazd to najchętniej by się ryczało
montenia, dobrze będzie jak z Gabi na początku leżałam na patologii to przyjęli dziewczynę,bo gin stwierdził to samo,że dziecko za małe. miała badania,wyniki,i znowu Usg. okazało się,że gin źle zobaczył i zmierzył. bo dziecko zdrowe i waga też się zgadza. pomylił się gin i tyle
znowu koleżanka miała już w ciąży zawsze mniejszą dziewczynkę i ur.. się też mała. latali po lekarzach,badania srania....itd a ona jest po prostu jest drobniutka!
tak mi smutno, chodzę jakaś taka zdołowana, miejsca sobie nie mogę znaleźć, zazwyczaj dobrze znosiłam rozłąkę, a teraz masakra.
Tuśka_24 napisał/a:
Moja Lidka też kaszlata i smarkata, ale chyba jej przechodzi. Nie wiem, czy robię dobrze, czy źle, ale wychodzę z nią na dwór, bo jakoś mam wrażenie, że ona szybciej wraca do zdrowia, jak sobie tak z godzinkę pochodzi. Nie pozwalam jej biegać, ale spacerujemy.
Podaję Ceriutin i vibovit (zjada paluchem)
nasza lekarka mowi ze jak dziecko nie ma temp to dobrze wychodzic na dwor bo jakos sie wetyluje i szybciej te zarazki wybija. szczegolnie jest to dobre na kaszel i katar.
montenia napisał/a:
Tzn. odpowiada 18tc. Bede miec konsultacje z lekarzem i prawdopodobnie za 2 tygodnie usg kolejne. Strasznie siie boje:(
Dziewczyny, czy ktoras z WAs tak miala?
kochana nie przejmuj sie tym, na prawde. mi przez cala ciaze mowili ze moj Arus jest za maly o jakies 2 tyg niz jego wiek, ze za malo wazy, ze za krotki, albo za mala glowka, albo cos tam..... w 20 tyg nawet mnie nastraszyli ze cos nie tak z serduszkiem i co. okazalo sie ze z serduszkiem wszytko dobrze, a z malego dzieciatka urodzil sie nie wcale taki maluszek bo mial 54cm dlugosci i wazyl 3640g to lekarze az sie zastanawiali jak te usg byly robione
montenia, dziewczyny mają rację +/- 2 tygodnie. U mnie jest do przodu o 9 dni dokładnie, aż się gin tak szczerze zdziwił, że się zapytałam, czy do dobrze Spokojnie Moja kuzynka miała dzieciątko 3 tygodnie do przodu, inna tak jak ty 2 do tyłu. Trzeba brać poprawkę, że to jest sprzęt i nie jest w większości przypadków precyzyjny.
Przy Lidce też miałam przygodę. Źle ją "zważył" powiedział, że w 31 tc waży 1420 gram. Powinna około1800. Lekarz w szkole rodzenia to mi tak nagadał, że się poryczałam. Następnego dnia miałam usg przez niego robione i wyszło, że mała ma 1830 gram. Także spokojnie, bo często lekarze nas nakręcają. Ten mój to tak: boli-symptom poronienia, piasek w pęcherzu-symptom poronienia, wariat jakiś I człowiek się czuje tak potem dziwacznie.
Dziewczęta swędzą mnie tak cycki, że chyba je sobie wytnę. Od drapania zrobiłam sobie ranki, o czym uświadomiło mnie pieczenie, do tego szczypie w środku, no cuda na kiju z tą ciążą
Moniqa, Ata dziekuje . Niby pisza, ze 2 tygodnie roznicy to jest norma, ale i tak nastraszyli nie tymi konsultacjami
Montenia, Tobie chodzi o to, że kość udowa za krótka wzgledem reszy tak? nie martw się , napewno wszystko w porządku...jak byłam z Pati w ciąży, to miała strasznie dużą główkę względem reszty , natomiast z Oliwką właśnie gdzies w połowie ciąży na usg wychodziły różnice prawie dwutygodniowe między obwodem brzuszka , a długością kosci udowej, a urodziły się zgrabne laseczki z odpowiednimi wymiarami
różnica między poszczególnymi organami do 2 tyg nie odbiega od normy i nie masz co sie zamartwiać, a konsultacja jest jak najbardziej wskazana, żebys sie upewniła, że wszystko w porządku jest
Kaoma2, dziekuje .
Wiesz, oni napisali mi w karcie,ze kosc udowa ponizej 3 centyla. Czyli,ze za krotka jak na ten wiek. .No nic skonsultuja, i powtorza usg to bede wiedziala.
No nic skonsultuja, i powtorza usg to bede wiedziala
napewno wszystko będzie w normie , a swoją drogą to dobrze, że tak wszystko dokladnie sprawdzają i zaraz wysyłają na konsultację , lepiej się upewnić, że wszystko w nornmie i spokojnie sobie ciążować
Jestem . Lekarz przebadal malenstwo bardzo dokladnie. Wszystkie wymiary okazuja sie w porzadku . Wtedy chyba babka wykonujaca badanie cos zle zmierzyla. Dzisiaj na wlasne oczy widzialam, jak najpierw lekarz zmierzyl i pokazalo wynik zanizony, bo potem jeszcze mierzyl raz w dokladniejszym ustawieniu i wyszedl inny wynik sporo wyzszy.
Dzieki za kciuki!!!!
montenia super, bardzo się cieszę!!!!! Tak, jak pisałam, przeżyłaś to samo co ja. Tak to jest, jak się niedouki biorą za obsługę skomplikowanego sprzętu Uffffff
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum