Hej ,ja w czasie ciąży stosowałam na brzuszek oliwkę dla dzieci Ziajka(poleciła ma koleżanka) i mój brzuszek nie ma rozstępów,ale nie dbałam zbyt o pupę i uda no i tam rozstępy są.Teraz stosuję na nie kremik firmy AA no i powoli znikają
ja będąc w ciąży robiłam sobie regularnie bardzo delikatne pilingi i po kąpieli smarowałam się kremem na rozstępy gerbera i oliwką dla dzieci w żelu - pomogły, bo tylko na udach mam kilka białych kreseczek, ale właściwie niewidocznych.
Wysłany: Sro 07 Sty, 2009 13:38
widzę że sezon na duuże brzuchy się zaczął. ja także przytyłam w ciąży 20 kg a mały miał 4040 i 60 cm a ja wcześniej niecałe162 i ok60 kg. calą ciąże się wszyscy zachwycali że nie mam rozstępów a one wyszły dopiero po porodzie. dostałam wcześnie krem gerbera od koleżanki w prezencie ale nie używałam bo nie miałam po co. jak się pojawily to dopiero zaczęłam stosować i przyznam szczerze że śladu prawie nie ma ale nie miałam też ich takich wielkich...
Przede wszystkim należy pamiętać, że rozstępy ciężko jest tak w zupełności wyeliminować bo wszystko zależy w sumie od stopnia ich zaawansowania! Są jednak zabiegi, które mogą się przyczynić do zmniejszenia blizn powstających w okresie ciąży. Może to być np. mezoterapia, endermologia testowaliście może?
_________________ Zycie ma tyle kolorów, ile potrafisz w nim dostrzec
Ja co prawda nie posiadam rozstepów po ciaży,bo jeszcze nie było mi dane,ale moja skora kiepsko reaguje na wahania wagi.Kolezanka poleciła mi krem CEPAM powszechnie stosowany na blizny..wydawało mi sie to bzdurne,ale musze przyznac ze efekt jest.Jedyny skutek uboczny tego kremu to cebulowy zapach..;)
_________________ ..najważniejsze to być bestsellerem w codziennej prozie zycia..
Ale trzeba się liczyć z tym, że zwykły krem nie zawsze będzie dla nas ratunkiem! I właśnie w takich beznadziejnych przypadkach, nie ma co się załamywać i użalać nad sobą tylko należy udać się na zabieg! w Ciechocinku, w klinice zdrowia i urody mają profesjonalną kadrę medyczną i porządny sprzęt więc szybko można dojść do formy
_________________ Zycie ma tyle kolorów, ile potrafisz w nim dostrzec
Wicie co? Moja kumpela urodziła 2 miesiące temu i z początku bardzo przeraziła się rozstępami. Wiem,że używa kremy na rozstępy z Avonu i chyba jest zadowolona,bo kupiła już drugą tubkę. Także może to wypróbujcie.. powinno pomóc
ja od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem dermo rollera, sporo czytałam ale nie jest to tania sprawa dlatego ciężko mi się zdecydować, w opisie tego dermo rollera jest że działa również na blizny i rozstępy
może któraś z was słyszała albo używa taki roller i może coś powiedzieć o jego działaniu ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum