Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008 10:36 a co na rozstepy ktore niestety juz sa???
Niestety mimo stosowania roznych balsamow, olejkow, pod koniec ciązy w 9 miesiacu pojawily mi sie rozstepy ...mam pytanko, co zrobic , czego uzywac, aby chociaz mniej byly widoczne??? Z gory dziekuje za odpowiedz
Motylek ja akurat smarowałam brzusio ale nie reguralnie i tak na bakier było u mnie z tym dbaniem - i nie mam rozstępów.
Ja akurat uważam, zę to jest uwarunkowane dziedzicznie bardziej i wiem, że niektóre babeczki smaurją i tak mają
moze i dziedziczne...ale u mnie raczej kobiety nie maja rozstepow...u mnie pod koniec ciązy (9 miesiac) dzidzius zacząl intensywniej rosnac ...i skora niestety az tak szybkiego rozciągania nie wytrzymala...no ale ja przeciez nosilam w sobie az 4500 gram , 60 cm szczęscia ...mialam oooooooogromny brzuszek... siostra i mama nie maja a ja mam
Motylek ja też byłam ogroman - Olka ważyła 4000g a ja 20 kg przybrałam
o to tyle samo co ja ...aCH ZAZDROSZCZE CI...mimo iz juz widze postepy, gdyz rozstepy robia sie delikatniejsze mysle ze jeszcze minie pare dobrych lat zanim beda mniej widoczne...jak ja sie teraz pokaze na plazy ...dobrze ze maz mnie ze on ich nie widzi kochany jest ale bylabym bardzo wdzieczna aby ktoras z was poradzila mi co pomaga na to aby te wstretne czerwone krechy na brzuchu troszke zbladly...
my w ciązy smarowalismy mój brzuch codziennie wieczorem specjalnym kupionym w aptece balsamem i brzusio jakoś przeżył bez rozstepów, niestety dopiero po urodzeniu zauważyliśmy że na udach pojawiły się dłuugiee białe kreski, dopiero lekarz mi wytłumaczył że w ciązy smaruje się również uda i piersi tez można smarować jeśli przybierają.
jestm szczupła a na udach mam 20 cm rozstępy :closedeyes:
nie walczę z tym bo lekarz mi powiedział że to trwałe uszkodzenia skóry, można najwyżej jakoś maskować, ale się nie usunie
nie wiecie czy opalanie tuszuje rozstępy czy je właśnie uwydatnia?
hejka,
Mustela jest dosc droga ale za to chyba najlepszy produkt na rozstepy.
Ja staralam sie uzywac musteli i oliwki dla dzieci w miedzy czasie.
Nawet niezle efekty.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 27 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Nie 27 Kwi, 2008 01:35
Niestety rozstepow, które juz sa nie da się zniwelowac inaczej jak tylko chirurgicznie Jesli chodzi o zapobieganie to najlepsza jest moim zdaniem zwykla oliwka
Hmm.... Ostatnio słyszałam o stosunkowo nowej metodzie u nas, a za granicą już od jakiegoś czasu przebadanej i stosowanej. Nazywa się to laser frakcyjny, zdaje się. Zabieg sprawia, że struktura skóry młodnieje po zabiegu (nie od razu, odbudowa zaczyna się po dwóch trzech tygodniach, a potem przyspiesza) i się regeneruje. Podobno jest to skuteczne również na rozstępy. I kosztuje, że hej. Ale jeśli byłoby skuteczne? Czy któraś z Was była na jakimś zabiegu tą metodą?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum