niestety z przebarwieniami nie ma zartów ;)
ale na szczescie jest na przebarwienia juz kilka sposobów.
odpowiednia pielęgnacja, profilkatyka i powinno byc dobrze.
Napewno masz racje ja jednak uwazam,ze na przebarwienia najlepszym sposobem jest robienie wszystkiego zeby ich uniknac.Sposoby faktycznie sa i to niektore calkiem niezle ale kuracja i tak trwa dosc dlugo.Ja na twarzy zawsze mam krem 50+ i nigdy nie mialam zadnych przebarwien.Wprost pzreciwnie do moich kolezanek,ktore za wszelka cene chca byc pieknie opalone przez caly rok
niestety jak to sie mowi- mądry Polak po szkodzie.
teraz tez wiem ze trzeba robic wszystko, aby unikac przebarwien, poparzeń słonecznych.
dlatego uzywam teraz tylko kremu z filtrem 50+ wlasnie w ramach profilaktyki ;)
Ja z racji karnacji i całej 'urody' oraz przyjmowanych leków muszę nawet w pochmurny dzień latem czymś się wysmarować :/
Ale tego lata to w ogóle słońca nie było za dużo a poza tym się pracowało zamiast wakacjować, więc nawet piegów się nie doczekałam takich jak rok wcześniej...
_________________ When I dream I dream of your lips
When I dream I dream of your kiss
When I dream I dream of your fists
Your fists... Your fists
mi się takie przebarwienia robiły po opalaniu. no i okazało się, że to alergia na słońce. a więc zaczęłam używać kremów z naprawdę wysokim filtrem spf 50+ anthelios z la roche posay i dzięki Bogu przebarwienia zniknęły. moim zdaniem powinnaś odwiedzić dermatologa - on odkryje przyczynę przebarwień u ciebie. no a na własna rękę możesz zacząć stosować kremy z wysokim filtrem - na pewno nie zaszkodzą
nie wiem czy makijaż pemanentny coś wskóra.... nie lepiej usunąc laserowo przebarwienia? moja koleżanka usuwała i była zadowolona, jezeli z waw jestes to ona usuwała je w skinclinic z tego co pamietam
Przebarwienia można rozjasnić, moja koleżanka używa programu White&Beauty Flosleku i faktycznie widać poprawę. Może wrto najpierw spróbować mniej inwazyjnego sposobu niż makijaż permanentny itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum