czesc dziewczyny
mam taki problem, że mam na twarzy takie ciemniejsze plamki. wydaje mi się, że mogą to być przebarwienia..nie wiem jak sobie juz z tym radzic a nie wyglada to ładnie, szczególnie, że mam je głównie na twarzy. może nie są jakieś baaardzo widoczne ale denerwuja mnie.i powiedzcie co powinnam zrobic?co mi poradzicie ..?
Polecam dermobrazję w dobrym gabinecie kosmetycznym po uprzedniej konsultacji z dermatologiem. Przyjaciółka była w instytucie Eris i ma śliczną buzię. O ile wiem, niektórzy dermatolodzy robią też specjalistyczne peelingi, które głęboko złuszczają.
Avon, Vichy i firmy z wyższej półki mają różne rodzaje peelingów oraz kremów wybielających.Jednak ja polecałabym ci pójść najpierw do kosmetyczki, aby oceniła co to jest i poleciła sposób na to. Wiem, że w Erisie taka porada jest zawsze przed zabiegiem i za darmo oraz pracują tam fachowcy. Ale chodzi zasadniczo o to, żeby zasięgnąć porady profesjonalisty, a nie wydawać pieniądze na różne kremy, preparaty, które może się sprawdzą, a może nie. A jak sobie krzywdę zrobisz to możesz mieć pretensje później tylko do siebie.
no właśnie boję się trochę eksperymentować sama.chyba przejdę się do dermatologa.a słyszałam też, że chyba Bioderma ma jakieś kosmetyki na przebarwienia, słyszałaś o nich?kurcze, ze słońcem trzeba jednak uważać...
Biodermę znam z kremów na trądzik,są świetne. Również ich seria wybielająca cieszy się uznaniem. Ale sprawdź, czy można wybielać skórę latem. Jesień jest na pewno bezpieczniejsza.
no właśnie czytałam teraz trochę o tej Biodermie. pewnie lepiej skontaktować się z dermatologiem w sprawie leczenia przebarwień...i właśnie przymierzam się do kupienia kremów z filtrem Biodermy na wakacje.bo nie dość ze przebarwienia to jeszcze dość jasna karnacja. ehhh juz nie wiem co mam ze sobą zrobic..
najlepiej wybrać się do specjalisty, byłam na takich darmowych badaniach na dniach zdrowej skóry i pani dermatolog powiedziała mi że mam właśnie cerę skłonną do przebarwień i muszę koniecznie używać krem z filtrem 50+, (kupiłam vichy) lepiej zapobiegać
myślę, że lepiej samemu nie eksperymentować z kosmetykami bo można sobie tylko zaszkodzić, lepiej zasięgnąć porady bo może przebarwienia są spowodowane jakimś czynnikiem wewnętrznym, a nie np. słońcem
Mysle,ze faktycznie wizyta u dermatologa bylaby wskazana Trudno powiedziec bo takie plamki wyskakuja od roznych rzeczy,np.alergia i to niekoniecznie na slonce
niestety z przebarwieniami nie jest łatwo zyć ;)
ja uzywam teraz tylko filtru 50+, na mniejsze nawet nie patrzę
i także staram się unikac słońca jak tylko mogę
Z przebarwieniami faktycznie nie jest latwo.Szybko przychodza ale pozbyc sie ich to trzeba sporo cierpliwosci a efekty nie zawsze sa zadowalajace.Szkoda tylko,ze nie wszycy potrafi to zrozumiec i nie staraja sie nie przesadzac ze sloncem.A przeciez nie jest to trudne;wystarczy dobry krem z filtrem i troche zdrowego rozsadku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum