Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
a przebarwienia?
Autor Wiadomość
oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 10 Cze, 2008 08:14   a przebarwienia?

czesc dziewczyny :)
mam taki problem, że mam na twarzy takie ciemniejsze plamki. wydaje mi się, że mogą to być przebarwienia..nie wiem jak sobie juz z tym radzic a nie wyglada to ładnie, szczególnie, że mam je głównie na twarzy. może nie są jakieś baaardzo widoczne ale denerwuja mnie.i powiedzcie co powinnam zrobic?co mi poradzicie ..?

blask nocy 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 21:27   

Polecam dermobrazję w dobrym gabinecie kosmetycznym po uprzedniej konsultacji z dermatologiem. Przyjaciółka była w instytucie Eris i ma śliczną buzię. O ile wiem, niektórzy dermatolodzy robią też specjalistyczne peelingi, które głęboko złuszczają.

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 16:30   

a nie wiesz/wiecie czy może są jakieś kosmetyki które mogę sama stosować w domu?może w aptekach są jakieś specjalistyczne kosmetyki?

blask nocy 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 23:10   

Avon, Vichy i firmy z wyższej półki mają różne rodzaje peelingów oraz kremów wybielających.Jednak ja polecałabym ci pójść najpierw do kosmetyczki, aby oceniła co to jest i poleciła sposób na to. Wiem, że w Erisie taka porada jest zawsze przed zabiegiem i za darmo oraz pracują tam fachowcy. Ale chodzi zasadniczo o to, żeby zasięgnąć porady profesjonalisty, a nie wydawać pieniądze na różne kremy, preparaty, które może się sprawdzą, a może nie. A jak sobie krzywdę zrobisz to możesz mieć pretensje później tylko do siebie. :-(

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 15 Cze, 2008 17:46   

no właśnie boję się trochę eksperymentować sama.chyba przejdę się do dermatologa.a słyszałam też, że chyba Bioderma ma jakieś kosmetyki na przebarwienia, słyszałaś o nich?kurcze, ze słońcem trzeba jednak uważać...

blask nocy 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 16 Cze, 2008 01:19   

Biodermę znam z kremów na trądzik,są świetne. Również ich seria wybielająca cieszy się uznaniem. Ale sprawdź, czy można wybielać skórę latem. Jesień jest na pewno bezpieczniejsza.

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 16 Cze, 2008 09:44   

no właśnie czytałam teraz trochę o tej Biodermie. pewnie lepiej skontaktować się z dermatologiem w sprawie leczenia przebarwień...i właśnie przymierzam się do kupienia kremów z filtrem Biodermy na wakacje.bo nie dość ze przebarwienia to jeszcze dość jasna karnacja. ehhh juz nie wiem co mam ze sobą zrobic..

Anula283 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 20 razy
Wysłany: Pon 16 Cze, 2008 10:52   

Dziewczyny a co z takim jasnym przebarwieniem? Mam nad okiem taki jasny placek, zrobił się po ciąży, chyba też od słońca :-(

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 18 Cze, 2008 14:11   

kurcze sama już nie wiem..biała plamka?moze wybierz się do jakiegoś lekarza, na przykład właśnie dermatologa i on ci cos poradzi... :)

makowa panienka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 07 Lip, 2008 10:33   

najlepiej wybrać się do specjalisty, byłam na takich darmowych badaniach na dniach zdrowej skóry i pani dermatolog powiedziała mi że mam właśnie cerę skłonną do przebarwień i muszę koniecznie używać krem z filtrem 50+, (kupiłam vichy) lepiej zapobiegać ;-)
myślę, że lepiej samemu nie eksperymentować z kosmetykami bo można sobie tylko zaszkodzić, lepiej zasięgnąć porady bo może przebarwienia są spowodowane jakimś czynnikiem wewnętrznym, a nie np. słońcem

Arwenka 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 728 razy
Wysłany: Pon 07 Lip, 2008 14:05   

Anula283 napisał/a:
Dziewczyny a co z takim jasnym przebarwieniem? Mam nad okiem taki jasny placek, zrobił się po ciąży, chyba też od słońca :-(

a tylko nad okiem masz tą plamkę ? może masz uczulenie na słońce :hmmm:

"Zamknij oczy, ale nie umieraj. Masz prawo do płaczu. A potem wstań i walcz o następny dzień"

renia_tm 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 20 Lip, 2008 18:15   

Mysle,ze faktycznie wizyta u dermatologa bylaby wskazana ;-) ;-) Trudno powiedziec bo takie plamki wyskakuja od roznych rzeczy,np.alergia i to niekoniecznie na slonce :-( :hmmm:

indygo.m 
JakAś takA cichA
mini & mami

Pomogła: 54 razy
Wysłany: Pon 21 Lip, 2008 14:33   

..mi wysakuja od słońca+hormony pewnie..kupiłam krem z filtrem 30, unikam słońca i bledną..powoli ale jednak ;-)

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 15:33   

niestety z przebarwieniami nie jest łatwo zyć ;)
ja uzywam teraz tylko filtru 50+, na mniejsze nawet nie patrzę
i także staram się unikac słońca jak tylko mogę

renia_tm 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 19:36   

Z przebarwieniami faktycznie nie jest latwo.Szybko przychodza ale pozbyc sie ich to trzeba sporo cierpliwosci a efekty nie zawsze sa zadowalajace.Szkoda tylko,ze nie wszycy potrafi to zrozumiec i nie staraja sie nie przesadzac ze sloncem.A przeciez nie jest to trudne;wystarczy dobry krem z filtrem i troche zdrowego rozsadku :mrgreen:

Odpowiedz do tematu