jakie macie sposoby na skuteczny demakijaż? używacie żeli do mycia twarzy i zmywacie wodą (ja tak robiłam do tej pory, ale chyba zrezygnuję, bo to b. wysusza moja cerę). jakie kosmetyki do demakijażu możecie mi polecić?
Dwufazowych jeszcze nie próbowałam, przyznam się szczerze - ale chyba trzeba będzie coś nowego wymyślić, bo mi się cera buntuje i jest podrażniona i sucha :/
Najczęściej miałam płyn do dem. oczu a do twarzy piankę lub żel.
_________________ When I dream I dream of your lips
When I dream I dream of your kiss
When I dream I dream of your fists
Your fists... Your fists
A ja dwufazowego do demakijazu oczu z Ziaji, taki w niebieskiej buteleczce, jak na polską firmę przystało cena bardzo bardzo fajna i bardzo dobrze się sprawuję, jestem zadowolona:) A całą twarz oczyszczam tonikiem Dax Perfekta takim niebieskim antybakteryjnym, i muszę przyznać, że moja cera jest super, raz na jakiś czas pryszcz się pojawi, ale generalnie pupka niemowlaka:)
Zaopatrzyłam się w tonik łagodzący Nivea, od paru dni (odpukać!) moja skóra jest spokojniejsza ;) Teraz wypróbuję dwufazowe.
terenia, mówisz, żeby przecierać twarz mleczkiem do demakijażu i takimi miękkimi chusteczkami? Daje lepszy efekt niż waciki? Mnie zawsze puszek z wacików gdzieś zostaje :]
_________________ When I dream I dream of your lips
When I dream I dream of your kiss
When I dream I dream of your fists
Your fists... Your fists
Polecam płyny micelarne. Ma je wiele firm. Sama wypróbowałam Vichy (drogawy ale super) i Ziaję Sopot Spa - też dobra. Widziałam jeszcze Bielendy, AA, Pharmaceris i Biodermy. Zmywa wszystko. Jest jak tonik. Nie trzeba używać wody. Nie wysusza ani nie powoduje wyprsków.
Dlatego ja osobiście do mycia twarzy używam specjalny żel, mydła absolutnie nie! A pozbywanie się makijażu najlepiej odbywa się ze specjalnym mleczkiem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum