Bardzo kusi mnie ostatnio, żeby pójść i zrobić sobie depilacje laserową.
Bardzo dużo o tym teraz się mówi. W większości pozytywnie, jedynie negatywem może być cena...choć gdyby zliczyć koszt depilatora itp to może nie wychodzi to aż tak źle - tym bardziej patrząc na efekty.
Co sądzicie o takiej depilacji? i gdzie byście mogły mi taki zabieg polecić?
Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1436 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 15:32
Cammile, fajny zabieg w sensie jego wyników
trzeba go powtórzyc min 3 razy
boli na 100% - niektóre pacjentki biora znieczulenie,a kolezanka po depilacji nóg miała rany jak po oparzeniu
ale po zagojeniu sie jest juz ok
Rany jak po oparzeniu? To chyba ktoś jej zrobił mało fachową depilację? Po takich rewelacjach chyba jednak wolę depilatory - boli, ale przynajmniej nogi są całe ;)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Sob 09 Maj, 2009 05:01
Rany jak po oparzeniu? Bez przesady... Po długim okresie zastanawiania sie nad tym czy to zrobic w końcu podjęłam decyzje i poszłam na depilacje bikini- jedynie lekkie zaczerwienienie...
Bardzo kusi mnie ostatnio, żeby pójść i zrobić sobie depilacje laserową.
Bardzo dużo o tym teraz się mówi. W większości pozytywnie, jedynie negatywem może być cena...choć gdyby zliczyć koszt depilatora itp to może nie wychodzi to aż tak źle - tym bardziej patrząc na efekty.
Co sądzicie o takiej depilacji? i gdzie byście mogły mi taki zabieg polecić?
Znajoma robiła sobie depilację laserową. Zabieg powtarza się kilka razy, ale nie była szczególnie zachwycona, bo włoski mimo wszystko odrastają.
Jak się nie przekonasz na sobie, to nie będziesz wiedzieć ;)
Ja zaczynam się zastanawiać nad laserem, bo po brazylijskiej bardzo cierpiałam i(ratowałam się pudrem dla niemowląt, kremowałam, używałam Moli z penthanolem). Ech po co te włosy nam kobietom rosną w tych miejscach, całe życie trzeba z tym walczyć....
Cześć
Jeśli chodzi o depilację laserową, to radziłabym uważać. Może i jest ona opłacalna na dłuższą metę, ale istnieje też pewne ryzyko. Moja znajoma usuwała sobie włosy na nogach.
Poszła do świetnego salonu, który miał bardzo dobrą opinię. Było to w Bielsku-Białej, ale nie pamiętam nazwy tego salonu. I co się okazało?
Po zabiegu zrobiły jej się na całych nogach plamy, jak po oparzeniu, teraz trochę zbledły, ale mimo to są. Ponoć użyto zbyt silnego laseru w stosunku do jej skóry.
Tak więc radziłabym się dobrze zastanowić, bo różnie bywa
Ja tam uważam, że najlepsza jest depilacja przy pomocy depilatora. Ja od dawna używam takiego: DEPILATOR PHILIPS HP6409/03, za który w promocji zapłaciłam 100zł, a normalnie kosztuje ok. 300zł. Kupiłam go w sklepie internetowym hiperokazja.
Jestem zadowolona, bo wiem, że z jego strony nic mi nie grozi
No a i wydatek niewielki.
Pozdrawiam
Moim zdaniem póki co nie wymyślono nic bardziej skutecznego, a jednocześnie taniego i możliwego do wykonania na szybko w domu ... mowa o DEPILATORZE !!!!!!!!
Kochane, ja też zdecydowałam się jakiś czas temu na depilacje bikini i powiem Wam że REWELACJA. Depilowanie tej sfery mam z głowy. Zrobiłam sobie 4 zabiegi i za jakiś czas planuje zrobic 1 przypominający. Ja akurat zdecydowałam się na depilację bikini głębokiego razem z linia stringów ale można sobie zrobić tylko malutką częśc tuż przy pachwinach. Ja płaciłam za jeden zabieg ok 500 zł ale potem sa małe zniżki a od 4 zabiegu to już w ogóle na tę częśc ciała mam atracyjny cennik. Także warto - jeśli oczywiście Wam zależy żeby być w tych okolicach naprawde gładka . Zawsze nawet po najlpeszej maszynce czy depilatorze zostaje zaczerwienie , krostki, potem włoski odrastaja, zazwyczaj nierówno i jest problem zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim . Ja już go nie mam i szczerze polecam te metode wszystkim. Niedługo planuje sobie tez zrobić pachy . Nogi sobie raczej odpuszczę
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 20:05 Depilacja - najlepsza metoda?
Malarka, a co ile miałaś zabiegi??? Lato się zbliża i chciałabym coś zadziałać, ale nie wiem czy się wyrobię czasowo? Podobno po zabiegach nie można się opalać przez dłuższy okres
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum