Od zawsze moje włosy pozostawiały wiele do życzenia. W sferze marzeń pozostają długie włosy. Na ogół miewam okresy wzmożonego wypadania. Jesień im zupełnie nie sprzyja. W zeszłym roku o tej porze zdecydowałam się nawet na kupienie ampułek wspomagających odrost włosów. Bez specjalnych efektów. Może macie jakieś sprawdzone specyfiki, sposoby postępowania, które mogłyby mi pomóc?
Słyszałam o produktach z jedwabiem, które sprzyjają cienkim i słabym włosom. Nawet ostatnio znalazłam w gazetce superpharm szampony z jedwabiem w promocji. Pomimo promocji nie należą do tanich. Zastanawiam się nad kupnem, stąd chciałabym się dowiedzieć, czy macie jakieś doświadcznia w tej materii. Czy byłyście zadowolone z effektów?
Hm... może to jakieś zmiany hormonalne czy coś, lepiej nie lekcewaz tego.
Nie uzywałam szamponu z jedwabiem, więc Tobie nie pomogę, ale może przejdź się do tej apteko - drogerii i zapytaj panią, co Tobie poleca ( oczywiscie bez sugerowania) - w końcu pracują tam osoby po farmacji
_________________ Im bliżej góry tym jest mniejsza
Szampony i odzywki z jedwabiem, owszem "wzmacniają " włosa , ale z zewnątrz .. Powodują ładny połysk, wygładzenie - tworzą taka jakby powłokę na włosie ..
Efekt widać jak ktos ma włosy gęste - lśnią się, widac że są zdrowe .. Przy "mizernych" kłaczkach praktycznie nie zauważysz efektu - wiem z własnego doświadczenia..
Stosowałam rózne ampułki ziołowe, prowitaminowe odżywki i inne cuda na kiju - zauwazalne było tylko pomniejszanie się zawartości portfela - miałam na punkcie specyfików do włosów niezłą korbę
Proponowałabym Ci raczej wzmacnianie od środka - witaminy i suplementy diety ..
Masa tego w aptekach i większe prawdopodobieństwo że wzmocnisz włosy niż płukankami
Może poza witaminami spróbujesz szamponów Avon? Ja swoje włosy bardzo zniszczyłam przez pewnego szalonego francuskiego stylistę, który tak mi je ściął, że jedynym wyjściem by jakkolwiek pozytywnie wyglądać było ich codzienne suszenie... i tak stały się cienkie i przesuszone. Wiesz, przyznam Ci,ze szampon avonu do włosów suchych i zniszczonych, sprzedawany w takiej dużej wydajnej butli Naturals bardzo mi pomógł. A do tego zawiera mango, które tak bardzo uwielbiam :-) Spróbuj :-)
Ja równiez radzialbym zadbać o siebie od wewnątrz. Może nawet zrobić badania( np. na poziom hormonów), jesli nawet takie ampułki, które są na ogół dość skuteczne, nie działają. Poza tym polecałabym preparaty na skrzypie czy pokrzywie. Ja sama od miesiąca piję regularnie herbatkę Fitea Piekne włosy skóra i paznokcie i mam wrażenie, że moje włosy wyglądają zdrowiej. Nie wypadają nawet, a do tej pory różnie z tym było.
też słyszałam, że jedwab pomaga i regeneruje włosy, tylko według mnie regeneruje włosy o mocnej strukturze, które nie sprawiają kłopotów. Kup może sobie jakieś pigułki w aptece na ochronę przed wypadaniem włosów, np. skrzypovitę albo vitapil. Jeśli często suszysz albo prostujesz to może też spróbuj to ograniczyć, a jeśli i to nie pomoże to ja na Twoim miejscu udałabym się do lekarza. To na pewno nic poważnego, ale lepiej dmuchać na zimne. Trzymam kciuki
_________________ believe in strength of your dreams...
Mikstury ziołowe do włosów są bardziej skuteczne niż wszelkiego rodzaju odżywki,balsamy ,prym wiedzie mikstura z czarnej rzepy. Mikstura poprawia wygląd włosów,docierając do chorych i słabych cebulek włosowych .Nalewka z czarnej rzepy pobudza porost włosów ,zapobiega łysieniu skuteczna jest przy łupieżu .Miksturę taka możemy przygotować sobie w domu.
10 łyżek soku z czarnej rzepy świeżo wyciśnięty ,4 łyżki suchych sproszkowanych liści pokrzywy,1łyżkę ususzonej liści szałwij ,2 łyżki świeżych lub ususzonych liści rozmarynu .Wszystko to zalewa się szklanka wódki 40% w szczelnym słoiku ,tak przygotowana miksturę przechowujemy w ciepłym miejscu przez okres dwóch tygodni od czasu do czasu potrząsając nim.po tym okresie odcedzamy i uzyskujemy wspaniały środek na nasze zniszczone włosy.
Mikstura potężnej mocy
trzy łyżki suszonych liści szałwi,2 łyżki pokrzywy wskazana świeża (najlepsza majowa)możemy użyć tez suchej do tego trzy łyżki rozmarynu zalewamy to wszystko wódka i odstawiamy w ciepłe miejsce potrząsając od czasu do czasu ,po dwóch tygodniach mikstura nadaje się do użytku .ma wpływ na poprawę ogólna kondycji naszych włosów ,pomocna do odratowania bardzo zniszczonych włosów przez częste farbowanie
Też miałam problemy z włosami, wszystkie badania łącznie z hormonalnymi ok a włosy słabe.
Pomogły mi tabletki Vitapil i tonik do wcierania Novoxidyl.
Włosy nie są co prawda super gęste ale bardzo się poprawiły i widać ze odrastają nowe.
Od czasu do czasu opłaca się iść do fryzjera na profesjonalne odżywianie włosów. Przeważnie w profesjonalnych salonach dostępne są urządzenia, które wspomagają całą regenerację, np. w łódzkim salonie Berendowicz&Kublin przy Good Time Day SPA używa specjalnego parowego urządzenia, które otwiera łuskę włosa, dzięki czemu kosmetyki wnikają głębiej. To na pewno jest skuteczniejsze niż samodzielna pielęgnacja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum