Świetnym wspomagaczem jest balsam na dzień i żel na noc firmy mary kay, (24h działanie) uzywam juz od jakiegoś czasu, świetnie wygładza skóre i ujędrnia. :->
ja robię wieczorem najpierw peeling (z Avonu kupiłam) a potem po kąpieli smaruję kremem z Eveline. Trzeba to regularnie robić bo cellulit niestety szybko powraca :-/
ReniaZ napisał/a:
składniki:
zwykły balsam do ciała-najzwyklejszy-słuzy jako baza
folia spożywcza
olejki eteryczne-cytrynowy, rozmarynowy i cynamonowy
sposób przygotowania:
po kubeczku z małego jogurtu nalej balsam-tak 3/4 kubeczka oraz po 5 kropli z każdego olejku
papkę nakładamy na miejsca objęte cellulitem i owijamy folią spożywczą. następnie, najlepiej położyc się pod koc na 50 min-ja zwykle się kładłam oglądając swój serial.
Pozostałości papki wetrzec w skóre ( po sciągnieciu folii)
pierwszy raz czytam o takim czymś, muszę spróbować któregoś dnia
A ja się masuje olejkiem antycellulitowym:) Nic mi bardziej nie pomoglo jak ta metoda. Od mniej wiecej 2,5 miesiąca regularnie, codziennie wieczorem, masuje swoje uda (bo tam jest moj dreczyciel) olejkiem. Srednio na jedna noge wychodzi 4 minuty masazu. Po miesiacu efekt byl widoczny - pofaldowana skora pod dotykiem lekko sie wyprostowala i dalej sie wyrownuje. Pomijajac sam fakt ujedrniania nog, ta metoda daje mi jak dotad najlepsze efekty. Jestem bardzo zadowolona, ba, nawet szczesliwa:)
Wczesniejsze wklepywanie balsamow nie dawalo zadnego efektu, procz lekkiego napiecia skory, a teraz takie mile zaskoczenie.
Polecam i apeluje, aby sie masowac. Do tego potrzebne sa tylko dlonie, no i olejek antycellulitowy, ktory wzmocni dzialania ucisku na skore.
Pozwole sobie dodac link do olejku, ktorym sie smaruje. Jest wart uwagi, bo mnie w koncu cos pomoglo. Zawiera czyste olejki roslin, wiec jest bezpieczny w ciazy.
http://www.sanusmarket.pl...tyx-p-6495.html
Tylko do tego potrzeba samodyscypliny - najlepiej niech masowanie wejdzie w nawyk.
Pozdrawiam!
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 14:29
geosom napisał/a:
czy te zele naprawde działaja?? a może to jest jakieś placebo??bo sama już nie wiem jak sobieporadzic...
Ja u siebie jakis spektakularnych efektówpo kremach/żelach nie zauwazyłam. Skóra co prawda sie wygladzila, ale nie ma to jak ruch i zmiana diety- to akurat działa- sprawdzilam na sobie i polecam:)
Ja też uważam że najważniejsze są ćwiczenia i racjonalne odżywianie.Balsamy jednak wspomagaja to wszystko.Ja mam teraz nowy balsam do ciała erisa prosystem home care.Jest super bo niesamowicie wygładza mi skóe,trzeba tylko smarować regularnie.
noo systematycznosci to i mi brakuje, kiedys tez smarowalam sie balsamem na cellulit,ale ..nie robilam tego regularnie i w sumie chyba nic mi to nie pomoglo mimo ze caly zmarnowalam..
druga kwesita to..to ze trzeba cwiczyc i cwiczyc, caly czaaS,bo to jednak podstawa oraz trzeba pic wode:))
no tak woda i ruch sa wazne, a wiecie co ja zaczelam pic?? herbatki antycelullitowe ktore wprowadzil vitax:))nawet widzialm reklamy w internecie,widac ze musi byc dobra skoro tak sie reklamuja
Zgadzam się z poprzedniczkami że najważniejsze są ćwiczenia i racjonalne odżywianie. A jeżeli chodzi o kosmetyki to ostatnio kupiłam fajny balsam bakaliowy erisa z takiej serii prosystem home care.Po ok. 2 tygodniach regularnego stosowania widzę efekty. Skóra jest bardziej jędrna i gładka.
Zgadzam się z poprzedniczkami że najważniejsze są ćwiczenia i racjonalne odżywianie. A jeżeli chodzi o kosmetyki to ostatnio kupiłam fajny balsam bakaliowy erisa z takiej serii prosystem home care.Po ok. 2 tygodniach regularnego stosowania widzę efekty. Skóra jest bardziej jędrna i gładka.
A ten balsam bakaliowy erisa ile kosztuje?
Zasadniczo uważam, że trzeba skomasować atak i korzystać z wszystkiego co może pomóc: diety, ćwiczeń, masaży, kosmetyków itd.
Witam. Ja jak większość również zmagam się z celulitem i to niestety zauważyłam że już jest coraz gorzej.. na udach widać go bez łapania skóry rękoma a to już ostatni etap-tragedia. Nie raz patrzyłam na kremy na celulit ale ceny mnie przerażaja a do tego nie wiem czy są tych pieniedzy warte...Co do masażu czytałam że jest wprost niezbedny ale nie za bardzo wiem jak go robić żeby był skuteczny. Poradźcie cos skutecznego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum