Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Cellulit - jak go pokonać?
Autor Wiadomość
rabbitek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 05 Lut, 2008 12:58   

paula napisał/a:
Świetnym wspomagaczem jest balsam na dzień i żel na noc firmy mary kay, (24h działanie) uzywam juz od jakiegoś czasu, świetnie wygładza skóre i ujędrnia. :->

ja robię wieczorem najpierw peeling (z Avonu kupiłam) a potem po kąpieli smaruję kremem z Eveline. Trzeba to regularnie robić bo cellulit niestety szybko powraca :-/

ReniaZ napisał/a:
składniki:
zwykły balsam do ciała-najzwyklejszy-słuzy jako baza
folia spożywcza
olejki eteryczne-cytrynowy, rozmarynowy i cynamonowy

sposób przygotowania:
po kubeczku z małego jogurtu nalej balsam-tak 3/4 kubeczka oraz po 5 kropli z każdego olejku

papkę nakładamy na miejsca objęte cellulitem i owijamy folią spożywczą. następnie, najlepiej położyc się pod koc na 50 min-ja zwykle się kładłam oglądając swój serial.
Pozostałości papki wetrzec w skóre ( po sciągnieciu folii)

pierwszy raz czytam o takim czymś, muszę spróbować któregoś dnia ;-)

legola 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 19 Mar, 2008 13:34   

A ja się masuje olejkiem antycellulitowym:) Nic mi bardziej nie pomoglo jak ta metoda. Od mniej wiecej 2,5 miesiąca regularnie, codziennie wieczorem, masuje swoje uda (bo tam jest moj dreczyciel) olejkiem. Srednio na jedna noge wychodzi 4 minuty masazu. Po miesiacu efekt byl widoczny - pofaldowana skora pod dotykiem lekko sie wyprostowala i dalej sie wyrownuje. Pomijajac sam fakt ujedrniania nog, ta metoda daje mi jak dotad najlepsze efekty. Jestem bardzo zadowolona, ba, nawet szczesliwa:)
Wczesniejsze wklepywanie balsamow nie dawalo zadnego efektu, procz lekkiego napiecia skory, a teraz takie mile zaskoczenie.
Polecam i apeluje, aby sie masowac. Do tego potrzebne sa tylko dlonie, no i olejek antycellulitowy, ktory wzmocni dzialania ucisku na skore.
Pozwole sobie dodac link do olejku, ktorym sie smaruje. Jest wart uwagi, bo mnie w koncu cos pomoglo. Zawiera czyste olejki roslin, wiec jest bezpieczny w ciazy.
http://www.sanusmarket.pl...tyx-p-6495.html
Tylko do tego potrzeba samodyscypliny - najlepiej niech masowanie wejdzie w nawyk.
Pozdrawiam!

kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie 13 Kwi, 2008 12:27   

paula napisał/a:
Celulit głównie mozna zwalczyć ćwiczeniami i nie jedzeniem słodyczy!!!

Ale ja tak uwielbiam słodycze!!! :crazy:

Słyszałam też, że warto owinąć się folią aluminiową na jakieś pół godziny właśnie wtedy, gdy stosuje się obojętnie jaki żel/krem antycellulitowy.

geosom 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2008 12:54   

czy te zele naprawde działaja?? a może to jest jakieś placebo??bo sama już nie wiem jak sobieporadzic...

zeberka 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 14:29   

geosom napisał/a:
czy te zele naprawde działaja?? a może to jest jakieś placebo??bo sama już nie wiem jak sobieporadzic...

Ja u siebie jakis spektakularnych efektówpo kremach/żelach nie zauwazyłam. Skóra co prawda sie wygladzila, ale nie ma to jak ruch i zmiana diety- to akurat działa- sprawdzilam na sobie i polecam:)

evita 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 01 Cze, 2008 18:10   

Ja też uważam że najważniejsze są ćwiczenia i racjonalne odżywianie.Balsamy jednak wspomagaja to wszystko.Ja mam teraz nowy balsam do ciała erisa prosystem home care.Jest super bo niesamowicie wygładza mi skóe,trzeba tylko smarować regularnie.

jezabel 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 03 Cze, 2008 00:25   

konsekwencja... systematyczność i konsekwencja... to jest przepis na brak cellulitu... i to jest to czego mi brakuje :blush:

karcys2412 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 10:58   

noo systematycznosci to i mi brakuje, kiedys tez smarowalam sie balsamem na cellulit,ale ..nie robilam tego regularnie i w sumie chyba nic mi to nie pomoglo mimo ze caly zmarnowalam..
druga kwesita to..to ze trzeba cwiczyc i cwiczyc, caly czaaS,bo to jednak podstawa oraz trzeba pic wode:))

sandra3035 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 11:43   

no tak woda i ruch sa wazne, a wiecie co ja zaczelam pic?? herbatki antycelullitowe ktore wprowadzil vitax:))nawet widzialm reklamy w internecie,widac ze musi byc dobra skoro tak sie reklamuja :-P

karcys2412 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 10 Cze, 2008 14:23   

no ja też widziałam tą reklamę :mrgreen: no rzeczywiście herbatki na cellulit, no i ciekawe czy są dobre :mysli:

evita 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 18:25   

Zgadzam się z poprzedniczkami że najważniejsze są ćwiczenia i racjonalne odżywianie. A jeżeli chodzi o kosmetyki to ostatnio kupiłam fajny balsam bakaliowy erisa z takiej serii prosystem home care.Po ok. 2 tygodniach regularnego stosowania widzę efekty. Skóra jest bardziej jędrna i gładka.

moo 
Niby jEst a Nie mA
naczelna cholera

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 14:23   

pewnie ćwiczenia, ruch i odżywanie odpowiednie.
łatwo się mówi, ciężej zrobić ; pp
może jeszcze jakieś balsamy, ale to jako dodatek.

blask nocy 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 23:50   

evita napisał/a:
Zgadzam się z poprzedniczkami że najważniejsze są ćwiczenia i racjonalne odżywianie. A jeżeli chodzi o kosmetyki to ostatnio kupiłam fajny balsam bakaliowy erisa z takiej serii prosystem home care.Po ok. 2 tygodniach regularnego stosowania widzę efekty. Skóra jest bardziej jędrna i gładka.

A ten balsam bakaliowy erisa ile kosztuje?

Zasadniczo uważam, że trzeba skomasować atak i korzystać z wszystkiego co może pomóc: diety, ćwiczeń, masaży, kosmetyków itd. :thumbsup:

jezabel 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 14 Cze, 2008 02:10   

a no, to chyba najlepszy sposób :thumbsup:

atena 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 16 Cze, 2008 22:32   

Witam. Ja jak większość również zmagam się z celulitem i to niestety zauważyłam że już jest coraz gorzej.. na udach widać go bez łapania skóry rękoma a to już ostatni etap-tragedia. Nie raz patrzyłam na kremy na celulit ale ceny mnie przerażaja a do tego nie wiem czy są tych pieniedzy warte...Co do masażu czytałam że jest wprost niezbedny ale nie za bardzo wiem jak go robić żeby był skuteczny. Poradźcie cos skutecznego. :-(

Odpowiedz do tematu