ja na swój cellulit znalazłam skuteczną broń- jestem na diecie białkowej od prawie miesiąca- myślę że oczyszczając organizm z toksyn oczyści się także choć trochę moje ciało z cellulitu, używam także fajnych polskich kosmetyków Slimline one także wspierają mnie dość dobrze w walce z tymi męczącymi pomarańczami!!!
składniki:
zwykły balsam do ciała-najzwyklejszy-słuzy jako baza
folia spożywcza
olejki eteryczne-cytrynowy, rozmarynowy i cynamonowy
sposób przygotowania:
po kubeczku z małego jogurtu nalej balsam-tak 3/4 kubeczka oraz po 5 kropli z każdego olejku
papkę nakładamy na miejsca objęte cellulitem i owijamy folią spożywczą. następnie, najlepiej położyc się pod koc na 50 min-ja zwykle się kładłam oglądając swój serial.
Pozostałości papki wetrzec w skóre ( po sciągnieciu folii)
Stosować w odstępach 1 dniowych. UWAGA!! po nałozeniu papki i zawinieciu się w koc skórą będzie piekła lub szczypała-tak ma być. Jesli nie będziesz mogła tego znieść to spłucz pod prysznicem i następnym razem daj mniej kropli olejków. Nie polecam osobom z naczynkami, ponieważ ciało się wtedy rozgrzewa i naczynka mogą bardziej popękać. A super działa potem masaż na te miejsce smarowane.
Efekty po 2 miesiacach zadziwiające!!! Sama to przetestowałam.
To tani, domowy sposób. Oczywiscie najlepsze efekty osiaga sie fundujac swemu ciału chocby 30 min dziennie sportu-nawet szybki marsz!!!
Dziewczyny do dzieła! i koniecznie dajcie znać jak ten sposób sie Wam sprawdził
Muszę spróbować:) A swoją drogą powinnaś wziąć udział w konkursie herbatek Fitea, tam wystarczy zgłosić taki niekonwencjonalny własny sposób na piękny wygląd. Zajrzyj na stronę internetową Fitea
ja już na cellulit to stosowałam różne kremy i nic dopiero zabieg fale radiowe który zrobiłam w salonie futuro w warszawie pomógł mi zliwkidować cellulitis i ujędrnić ciało teraz to profilaktycznie smaruje sie koncentratem na noc z mary cohr żeby nie dopuścić do nawrotu takiego cellulitu jak miałam kiedyś tylko zabieg tak napradę pomaga likwidacji cellulit.
zgadzam się, że najskuteczniejsze są zabiegi w salonach kosmetycznych..bardzo dobry jest zabieg Geo Thermal Cell proponowany przez Beauty Homercare, podoba mi się, że zabieg ten odbywa się w domu, także można się zrelaksować i czekać aż ten zabieg zacznie działać ;)
Ważna jest odpowiednia dieta i regularne ćwiczenia oraz pielęgnacja - zarówno w domu jak i w salonie urody. Na problemy z jędrnością i jakością skóry dobry jest dość innowacyjny masaż antycellulitowy Starvac SP2, który jest endermicznym masażem próżniowym. Na stronie hotelu Primavera spa jest szczegółowo opisany na czym polega i kto może go może stosować.
Ćwiczenia i odpowiednia dieta to podstawa! sama zaczęłam od dłuższego czasu zapowiadaną rewolucje w swoim zyciu od zakupu karnetu na siłownię i póki co trzymam się:) mam rozpisany trening kondycyjny i może po tych 2 miesiacach nie ma jeszcze spektakularnych rezultatów ale jestem jakas taka lżejsza;) hehe poza tym krem napewno nie zaszkodzi - żel wyszczyplający Mariza jest bardzo fajny i niedrogi, kupiłam, bo nie chciałam w nic mega drogiego inwestować na początek. Trzymam kciuki za walkę ze skórką pomarańczową;)
no właśnie niestety samo używanie kremów kompletnie nie pomaga w walce z cellulitem, trzeba walczyć z nim ze wszystkich stron ;) ostatnio znalazłam program stop-cellulit, który polega na odpowiednio dobranej diecie, suplementacji oraz terapii falą akustyczną, no wydaje mi się, że takie działania już muszą pomóc w pozbyciu się skórki pomarańczowej
oprócz zdrowszego odżywiania się zaczęłam stosować kosmetyki antycellulitowe TOŁPY. ja widzę efekty już po kilku dniach, więc mam nadzieje że pomalutku pozbędę się tego cholerstwa....
Po co przejmować się cellulitem, skoro teraz można spędzić cudownie czas przez dwa tygodnie podróżując po Polsce, zwiedzając najbardziej ekscytujące miejsca, a dodatkowo dostaniecie w prezencie Samsung Galaxy tab. Więcej informacji znajdziecie na stronce.
u mnie po schudnięciu 13 kg celulit sam znacznie zmalał
jak sie odchudzałaś?
ja schudłam prawie 10, ale niestety cellulit pozostał... ALE ja chyba mam już sposób - zabieg vacuum! Byłam co prawda póki co 2 razy, ale naprawdę jest efekt - skóra się tak jakby obkurczyła i wygładziła, co poprawia znacznie jej wygląd:))))) a! ja chodzę w moim mieście, czyli w Krakowie do Centrum Medycyny Estetycznej koło galerii Kazimierz, to jest placowka Scanemdu Mulimedisu. Zabieg nie jest super kosztowny,a efekt mam nadzieje ze będzie tylko jeszcze lepszy!
słyszałam, że na cellulit dobre są kremy z vichy- ale troszku drogie, a i w avonie mają jakieś kosmetyki specjalnie do redukcji cellulitu przeznaczone.
osobiście vichy nic nie stostuję bo ich kosmetyki uczulają....A te antycellulitowe stosuje moja siostra cioteczna i ni w ząb nic nie widac poprawy, także może na kazdego inaczej działają skoro słyszałaś ze są dobre:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum