ja też mam ich tyle że miejsca brakuje ale mam kwietnik w pokoju i tam jest ich większość.Rozrosły się tak że jak się nie będą mieściły to porozdaje je wkońcu :-D
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 534 razy Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 7289 Skąd: Z wielkiej Polski ;)
Wysłany: Sob 10 Lis, 2007 18:23
ja te z mam sporo- te co przetrwały z rok zostaja- a jak marnieją to wywalam lub wydaję, bo widać im coś nie służy.
Ja mam większość kwiatów w pokojach od północy... :-/
a czy ma ktoś z was w domu róże chińską?ja mam i ona przepięknie kwitnie jednak od 2 lat nie miała kwiatów...ktoś zna się na tym?
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
no właśnie nie,wygląda zdrowo niedawno jakieś 3 mce temu przesadziłam ją do większej doniczki wiem że ona nie lubi stać na słońcu a moja stoi w przedpokoju na podłodze może ma za ciemno?mam ją ze szczepki i ładnie się rozrasta,wcześniej miałam ogromną jak drzewo ale była uż za duża i ze szczepek mam teraz tą ale kwiatów niet
Lenka spróbuj ją przestawić w jakieś inne miejsce i może zacznie kwitnąć
no,chyba tak zrobie może faktycznie je za ciemno
o widzisz,to może jednak jej za ciemno..pomyślę gdzie ja przestawić i zobaczymy :geek:
Lena32, w Leksykonie roślin doniczkowych i balkonowych jest napisane, ze róża chińska ma nastepujące wymagania
- stanowisko bardzo jasne, także pełne słońce,
podłoże: substrat próchniczy z dodatkiem ziemi uprawnej.
- temperatura zima - ok. 15 stopni.
wiosną trzeba przyciąć i przesadzić, latem obficie podlewac i nawozić. Zima wilogotnośc umiarkowana.
wiecie mam prosbę
planuję sobie zrobic w tym roku ogród na balkonie
małż mi zbije taka drewnianą kratkę
chciałm posadzić jakieś pnące
balkon mam na zachód
jakie kupić
chodzi mi o takie które nie sa aż takie wymagające w hodowli, bo ja laik jestem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum