W moim domu jest dużo kwiatów, w ogrodzie jeszcze więcej. A szczególnym sentymentem darzę paprocie. Paprocie lubią, by codziennie zraszać je letnią wodą, można też wlewać wodę do podstawki donicy wyłożonej keramzytem. Paprocie są naturalnym nawilżaczem powietrza - wodę, którą pobrały z podłoża, wyparowują z powrotem do wnętrza. Oczyszczają też powietrze ze szkodliwych substancji. Na zimę lepiej je przenieść do chłodniejszego pomieszczenia.
ja mam poki co drzewko bonsai ktorym zajmuje sie moj m, orchidee i taki lisciasty od tesciowej
musze sie Wam przyznac zejestem kiepska w pielegnowaniu kwiatow a chcialabym miec ich wiecej
andzia, możesz uprawiać bluszcze, cissusy, begonię królewską, figowca benjamińskiego, zamię. Te rośliny są proste i łatwe w uprawie, nawet w okresie jesienno-zimowym.
Ja też mam dużo kwiatów w domu uwielbiam paprocie i mam ich trochę i choć zapominam często podlewać rosną i są piękne.Od jakiegoś czasu lubuje się w storczykach są śliczne,pięknie kwitną-a teraz lece podlać
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
moncia, ja się czasem dziwię swoim kwiatom, bo choć mam ich dużo, to wcale specjalnie ich nie pielęgnuję. A one tak pięknie mi rosną. I tez mam storczyki, im mniej czasu im poświęcę, tym ładniej zakwitną.
ja też tak mam :-D i dobrze-chyba trzeba mieć rękę do kwiatów albo stoją w dobrym miejscu bo mi kiedyś nie rosły a teraz na innym mieszkaniu to szok jak się pięknie rozrosły Aniolka-przyjedziesz to dostaniesz
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum