Pomogła: 1 raz Dołączyła: 27 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 11:17
karolinaonair napisał/a:
jezabel napisał/a:
uważam, że kilka kropel potu jeszcze nikogo nie zabiło i jak sięnei ma faktycznie problemów z potliwością nie powinno się sięgać po takie specyfiki
To prawda. Ja mam okropne z tym problemy. Stosowałam chyba wszystko co było można i mało co działa. Jedyne co to niwelują zapach potu, ale plamy na ubraniach to masakra.
Etiaxilu używałam, działał na mnie może 2 tygodnie..ale chyba spróbuję znowu..
Z takich tanich to jedynie Rexona sprawia, że pachnę cały dzień.
A może idź z tym do lekarza? Taka potliwosc swiadczy o tym,że cos złego dzieje sie z organizmem. Chyba, ze masz tak od dziecka, to nie ma sie czego obawiac
Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Dołączyła: 12 Lip 2008 Posty: 66 Skąd: woj. łódzkie
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 17:54
zeberka napisał/a:
A może idź z tym do lekarza? Taka potliwosc swiadczy o tym,że cos złego dzieje sie z organizmem.
A uważasz, że nie byłam.. Od lekarza do lekarza.. Przez co ja przeszłam to głowa mała
Prawdopodobnie ma to związek z problemami hormonalnymi, które mam.. Ale nikt tego nie wie na pewno. Lekarze mnie olewają
_________________ By być na szczycie, trzeba na niego wejść!
a ja używam lady speed stick teen spirit i u mnie super działa - tez się nie pocę. jakoś mam opory przed stosowaniem tych aptecznych leczniczych dezodorantów, bo kiedyś mój chłopak miał po takim specyfiku problemy skórne.
ja też używam etiaxil i jestem bardzo zadowolona. Nie uważam aby to był lek, bo to, że dostępny jest w aptece wcale tego nie oznacza. Takie sklepowe antyprespiranty na mnie jakoś nie działały i w połowie dnia byłam spocona, czego nie nawidzę.
Bardzo długo używałam Vichy (też dostępny w aptece) i on całekiem fajnie się sprawdzał. Teraz wolę sobie 1-2 razy w tygodniu użyć etiaxil, niż smarować się codziennie, bądź kilka razy dziennie.
A słyszałyście o dezodorantach w krysztale?
Czytałam ostatnio wywiad z Anną Marią Jopek i ona mówiła, że używa tych w krysztale, bo inne antyperspiranty zawierają aluminium, które może powodować nowotwory.
Z czym to się je?
_________________ When I dream I dream of your lips
When I dream I dream of your kiss
When I dream I dream of your fists
Your fists... Your fists
Temat mnie zainteresował, bo sama mam jakieś problemy z węzłami chłonnymi, znalazłam coś na temat takich dezodorantów w Kafeterii
torebka.kafeteria. pl/katalog.php?mode=view&id=12490 ,
ale - wiadomo, jest to reklama, więc muszą pisać w superlatywach - a jak jest naprawdę? Czy taki dezodorant działa i jest "zdrowszy" od tych chemicznych?
Dlatego zapytałam - może któraś z Was coś o tym wie :-)
Your fists... Your fists
antyperspiranty zawierają aluminium, które może powodować nowotwory
czytałam ostatnio w "Dobrych Radach" prawdy i mity o antyperspirantach i to, że są rakotwórcze było zaliczone do mitów... a o tych w krysztale nic nie wiem, niestety
ja też czasem sięgam po etiaxil, ale mimo, że mam ten do cery wrażliwej, yo i tak czasem po nocy z skóra pod pachami tak mnie swędzi, że mogłabym się zadrapać na śmierć.
miedziana napisał/a:
A słyszałyście o dezodorantach w krysztale
to chyba też kupuje się w aptece-jesli nie mylę produktu- kiedyś kupiłam. Przed użyciem trzeba go zmoczyć, starcza na bardzo bardzo długo, ale czy jest skuteczny???? Dla mnie nie był
tak znalazłam, to ten
http://www.lekolandia.pl/...ale-p-4605.html
to chyba też kupuje się w aptece-jesli nie mylę produktu- kiedyś kupiłam. Przed użyciem trzeba go zmoczyć, starcza na bardzo bardzo długo, ale czy jest skuteczny???? Dla mnie nie był
tak znalazłam, to ten
...
Czytałam trochę o nich opinii - oczywiście bardzo różnych. Znalazłam, kupiłam, wypróbuję i się zobaczy.
Your fists... Your fists
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum