Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
jak dobrać odpowiednie kosmetyki do twarzy
Autor Wiadomość
1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 15:40   jak dobrać odpowiednie kosmetyki do twarzy

Hej dziewczyny
napiszcie jak dobieracie odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji twarzy.

znów kupiłam drogi reklamowany krem do twarzy, podobno rewelacja i niestety zrobiła mi się po nim sucha łuska na czole :thumbsdown:
mam już całą kolekcję nieużywanych kremów, maseczek, peelingów...

już nie mam pomysłów jak dobrać sobie odpowiedni krem

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 05 Cze, 2008 20:00   

tak to niestety czasem bywa.wydaje nam się,że skoro tak to zachwalają, to dla nas też na pewno będzie to dobre.a niestety rzadko tak sie zdarza.mi też czasami przytrafiały się takie "niespodzianki" ale wybrałam się do swojego dermatologa i ten powiedział mi jaki mam dokładnie typ skóry i jakich kosmetyków powinnam używać,co powinny mieć w składzie.i teraz niespodzianki mi się właściwie nie zdarzają :)

renia_tm 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 10 Cze, 2008 15:41   Re: jak dobrać odpowiednie kosmetyki do twarzy

Mialam podobna sytuacje.Kolezanki zawsze chwalily swoje nowo kupione kremy a ze byly tak rewelacyjne to tez takie chcialam.Okazalo sie,ze wydalam mnostwo pieniedzy na kremy,ktorych wogole nie uzywalam.Az wreszcie za rada znajomej kosmetyczki wybralam sie na badanie,ktore mialo okreslic jaki typ cery posiadam.Teraz juz wiem jaka tak naprwade cere mam i jakich kosmetykow powinnam uzywac :)

1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 11:39   

no ja też bym się chętnie wybrała do dermatologa, ale musiałabym wziąć wolny dzień z pracy i nie za bardzo mi to pasuje, a w ogóle to powinny być próbki kremów żeby sobie sprawdzić przed zakupem czy pasuje

moo 
Niby jEst a Nie mA
naczelna cholera

Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 11:58   

może by tak najpierw próbki zamiast całe kosmetyki.
albo dermatolog.

blask nocy 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 11 Cze, 2008 21:38   

Odkąd mnie uczulił super krem za 300 zł, na który czaiłam sie pół roku to zawsze biorę próbki. Ale teraz mam większe problemy z cerą, więc chodzę do dermatologa jak coś się dzieje i do dobrej kosmetyczki. I najczęściej tam kupuję kosmetyki. Potrzebuję fachowej pomocy, może ty też :mrgreen:

1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 15:42   

blask nocy napisał/a:
Odkąd mnie uczulił super krem za 300 zł... :mrgreen:

a ja myślałam, że wydałam majątek jak kupiłam krem za 50 zł, pewnie się nieźle wkurzyłaś.

moja koleżanka była w ten weekend na zakupach i trafiła na fajną akcję, gdzie lekarz dermatolog zbadała jej skórę jakimiś aparatami, polecili jej też jak pielęgnować skórę i dostała próbki kremów i to wszystko za darmo i podobno bardzo profesjonalnie,
też bym się wybrała, ale nie wiem co to za akcja, szukam w necie może coś znajdę

[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 18:11 ]
o znalazłam to chyba dni zdrowej skóry, na ich stronie są pokazane aparaty którymi badają skórę, świetne! no teraz to się na pewno wybiorę, tylko muszę obczaić kiedy będzie u mnie ta akcja

blask nocy 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008 23:24   

Do dzisiaj jak o tym myślę to płakać mi się chce. Taka kasa w błoto wyrzucona.
W TV Style widziałam program, gdzie panie redaktorki podeszły do dziewczyny, która badała skórę jakimś profesjonalnym urządzeniem. Podało ono stopień nawilżenia, jędrność itp, ale nie wykryło problemu naczynek :-( , a to był główne strapienie tej pani.
Dlatego ja średnio wierzę w te maszyny. Uważam, że wizyta w dobrym gabinecie kosmetycznym, czy u dermatologa jest lepsza. Może i zapłacisz, ale nie będziesz dalej inwestować pieniądze w nietrafione kosmetyki. Po drugie kosmetyki gabinetowe mają silniejsze działanie i są skuteczniejsze. :mrgreen:

1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 18 Cze, 2008 14:58   

u mnie te dni zdrowej skóry będą jeszcze raz na początku lipca i na pewno się wybiorę, warto spróbować i najwyżej potem skorzystam z twojej rady :tuli:

atena 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 00:17   

Dziewczyny takie akcje z badaniem skóry są też organizowane w aptekach zwróćcie uwagę ,ja kiedyś się załapałam na taką przez przypadek ale widzę że często są organizowane. A po za tym niedawno wybrałam się w końcu do dermatologa ale dobrego!! i jest też kosmetologiem i od razu powiedziała mi że najlepsze kremy sa w aptekach a jeżeli ktoś ma jakieś problemy ze skórą to już w ogóle nie ma o czym mówić i te reklamowane kremy-Avony, Loreal itp. nic nie pomogą, szkoda kasy.

1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 09:29   

Atena, a jakie firmy Ci pani dermatolog poleciła z tych aptecznych, bo rozstrzał cenowy jest bardzo duży, czy te "z górnej półki cenowej" są właśnie najlepsze? i jak dopasować sobie krem żeby pomógł np na zmarszczki i w ogóle na cerę w średnim wieku :wow:

atena 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 22:29   

Ja też miałam zawsze problem z doborem kremu do cery, zawsze myślałam że jak mam cerę mieszaną bo tu i uwdzie się świeci to w grę wchodzą kosmetyki matujące dla cery mieszanej a Dermatolog poleciła mi krem firmy IWOSTIN co prawda matujacy ale do skóry wrażliwej,tłustej i skłonnej do zmian trądzikowych. Krem z tej firmy jest w przystępnej cenie bo ok 33zł a są całe serie kosmetyków do różnych typów skóry. Dopiero byłam na pierwszej wizycie więc jak pójdę na kolejną w lipcu to dam znać czy cos innego zaleciła.Ale myślę że warto się wybrać do dobrego dermatologa własnie po to by dobrał krem, ocenił stan skóry i udzielił kilku wskazówek co do pielęgnacji. :thumbsup:

1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 24 Cze, 2008 14:19   

byłam na tych dniach zdrowej skóry, trafiłam przez przypadek bo wybierałam się w lipcu :girl: trochę postałam w kolejce, bo nie tylko ja byłam chętna, ale było warto,
mam skórę tłustą ale odwodnioną, stąd ten problemy z dobieraniem kosmetyków, mam pić więcej czystej wody i chronić skórę przed słońcem nawet filtrem 50 bo jestem 2 fototyp, dostałam też próbki kosmetyków które powinny pomóc i poprawić stan mojej cery, używam od soboty i jestem mile zaskoczona efektami, jak skończę próbki kupię sobie w aptece cały krem.

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 11:17   

jasłyszałam, że teraz chyba właśnie Bioderma organizuje taką akcję gdzie można spotkać się z dermatologiem, który ocenia twój typ skóry,zaleca odpowiednie kosmetyki.z tego co wiem akcja trwa do 15lipca wiec chyba skorzystam ;) nic nie tracę

renia_tm 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 29 Cze, 2008 21:19   

Ja rowniez slyszlam o tej akcji Biodermy i jestem bardzo zadowolona,ze nareszcie ktos pomyslal o nas Kobietach :) Nie wiecie przypadkiem czy na te wizyty trzeba sie zapisywac czy dziala to jakos inaczej?

[ Dodano: Sro 02 Lip, 2008 10:30 ]
Znajoma byla na takim spotkaniu w ubieglym tygodniu.Wrocila szczesliwa jak nie wiem.Okazalo sie,ze trzeba sie zapisywac a akcja trwa do 15 lipca.Dostala przy okazji probki,ktorymi obiecala sie podzielic :mrgreen: Mam troche malo czasu ale i ja sie przymierzm zeby tam pojsc :)

Odpowiedz do tematu