Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Kosmetyki do opalania
Autor Wiadomość
oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 10:20   

no niestety, jeszcze wiele osób nie ma odpowiedniej wiedzy na temat opalania i nie ma swiadomości tego, co opalanie moze przyniesc im zlego.począwszy od poparzeń, przebarwień, skonczywszy na czerniaku, raku skóru.niestety, ale takajest prawda.wiele osób lezy plackeim bez dosmarowywania się i co jeszcze-smarują się dopiero na plaży, a nie przed wyjsciem z domu/hotelu.naprawdę ze słońcem trzeba uwazać,ja też stosuję tylko filtry 50+ i wszystko jest dobrze :)

renia_tm 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 11:15   

Zgadzam sie,ze ludzie taak naprawde chyba nie wiedza jakie szkody dla organizmu i skory moze zrobic slonce.Gdzies na forum wyczytalam,ze dziewczyny smaruja sie oliwkami lezac na plazy tylko po to zeby szybciej sie opalic! :yikes: Normalnie szok!Jeszcze pytaja czy lepiej oliwka czy krem z filtrem ale nie wiekszym niz 15!Przeciez tyle sie mowi,ze slonce szkodzi,powoduje raka itd itd a do spoleczenstwa tak jakby to nie docieralo....leza plackiem od switu do nocy a potem placza,ze boli,ze bable i co robic...ehhh

oh_ja 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 21:58   

niestety niektorzy nie wiedza takich rzeczy, albo wiedza swoje. wola smarowac sie jakims smiesznie niskim filtrem,lub zadnym niz czyms porzadnym, bo przeciez wtedy sie nie opalą. jest szansa ze moze po przejrzeniu paru takich stron ktos wezmie sobie te wszystkie rady do serca i zacznie dbac o swoja skórę ;)

eliza_87 
Niby jEst a Nie mA
eliza_87

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 10:59   

Ja stosuję latem kremy ochronne Flosleku i jestem zadowolona. Mają też fajny balsam kojąco-chłodzący po opalaniu, który naprawdę pomaga po przedawkowaniu słońca.

Lusiek276 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 20:03   :)

eliza_87 napisał/a:
Ja stosuję latem kremy ochronne Flosleku i jestem zadowolona. Mają też fajny balsam kojąco-chłodzący po opalaniu, który naprawdę pomaga po przedawkowaniu słońca.

Hej, a gdzie kupiłaś te kremy? Bo się w te wakacje wybieram do Hiszpanii i szukam jakiś odpowiednich kosmetyków, bo nie chcę sie spalić :P

slimcamelia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 21:46   

Ja od dwóch lat opalam się kosmetykami EVELIN i są super maja różne filtry i balsamy po opalaniu ,nawet chłodzące,.

Lusiek276 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 26 Cze, 2010 19:10   

Być może jesteś uczulona na słońce. Może powinnaś używać najwyższych filtrów? Ja nie mam jakiejś skonkretyzowanej marki jeśli chodzi o tego typu kosmetyki, eksperymentuje ;)

wifi221 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 17:28   

My od lat używamy kosmetyków do opalania eva sun. Na pierwsze dni wyższy faktor, później troszkę niższy. Ale ogólnie poniżej spf 15 nie schodzimy. Po wakacja mamy zawsze łądną i co najważniejszę trwałą opaleniznę, gdyż skóra nie ulega nadmiernemu przesuszeniu.

kika75 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 14:43   kosmetyki do opalania.

do opalania stosuje kremy z filtrami z mary cohr są świetne bo oprócz tego że chronia przez złymi promieniami to super nawilżają i odżywiają skórę.

Lusiek276 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 00:53   

Niedawno wróciłam z wakacji, a ledwo widać, że się opaliłam. Nie używałam wysokich filtrów, na początku 25, ale potem przez dłuższy czas 10. I cały czas jestem blada. Zupełnie bez filtra nie mogę, bo momentalnie piekę się na raka, mam jasną karnację. Nie wiem o co chodzi, może to kwestia kosmetyku :/

Odpowiedz do tematu