Jakie stosujecie kremy do rąk.
Ja mam wpracy okropną wodę i dwa umycia rąk a myje czesto bo pieniądze brudza ręce to mam wysuszoną skóre zwłaszcza miedzy palcami i boli i piecze swedzi.
Jak jest nawilżona jest oki .dwa dni w domu doprowadze je jakoś do porzatku kilka godzin w pracy i jest to samo.
Moze zły krem do rąk uzywam.Uzywam takiego zwykłego glicerynowego z cytryną.
Co myslicie o kamil???
Aniu ja używam tego glicerynowego najzwyklejszego i jest dobry Nigdy nie miałam większych problemów z dłońmi. Ale skoro boli i piecze to może warto wybrać się do dermatologa?
_________________ Czym sen dla ciała, tym przyjaźń dla ducha - odświeża siły.
Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1437 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Czw 26 Lut, 2009 18:17
Ania1981, rób sobie raz w tygodniu zabieg parafinowy na dłonie
albo u kosmetyczki albo sama kup w aptece parafinę i rozpuszczaj sobie w jakims naczyniu
przeznacz sobie cos do parafinki tylko i wyłacznie
jak ją rozpuścisz (uwazaj by sie nie poparzyc-ona musi byc płynna wiec jest gorąca , możesz troszkę poczekac lub rozpuscic tylko tyle by dłoń zamoczyc - nie musi rozpuscic sie wszystko co jest w naczyniu)
posmaruj ręce kremem dosc dobrze i zanurz w parafinie - natychmiast po wyjęciu z parafiny załóż rekawiczki foliowe(najlepsze sa te co są na stacjach benzynowych do nalewania paliwa lub takie jak w farbach do włosów - chodzi o to by nie były obcisłe) i całość owiń ręcznikiem i siedz tak 20 minut
po 20 min rękawiczkę ściągniesz z dłoni wraz z parafina i rewelka skóra
mozesz tez sobie kupic parafiniarkę:
http://www.allegro.pl/ite...per_okazja.html
Ja mam bardzo wrażliwą skórę rąk (zwłaszcza na zimno, ale też na różne detergenty) i teraz zimą polecam krem ochronny Flosleku z serii Wintercare. Nadaje się nie tylko do rąk, ale też do twarzy .
Zauważyłam, że moje ręce są znacznie mniej popękane i nie muszę się już martwić, że każde wyjście zimą na dwór musi się wiązać z kolejnymi podrażnionymi miejscami na dłoniach. Polecam
Hirsch Talg Spezial firmy Scholl - do kupienia w aptekach. To krem z łoju jelenia do rąk i stóp - bardzo tłusty, ale świetnie regeneruje i wygładza skórę. Jego wadą jest "apteczny" zapach, ale efekty są rewelacyjne. Polecam także śródziemnomorską kurację parafinową do dłoni i stóp z oliwa z oliwek planet spa avonu. Nakłada się grubą warstwę kremu i zakada bawełniane rękawiczki lub owija ciepłym ręcznikiem na kilka minut. Zmiękcza, wygładza i nawilża, przyjemnie pachnie
ja też mam bardzo wrażliwą skórę a zimą to jest koszmar...suche, popękane O tej kuracji parafinowej już gdzieś słyszałam. Muszę wypróbować Wasze sposoby
Ja również polecam ten iwostin, używam też tej firmy do twarzy i jestem zadowolona, a do rąk polecam jeszcze z oriflame mleczko z miodem i mlekiem, nawilża i regeneruje, ważne bo ostatnio jakiś płyn do zmywania zniszczył mi dłonie, a nie lubię zmywać w rękawiczkach
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 12:43
Entryme napisał/a:
No ja uzywam avonu, ale jakoś nie mogę powiedziec, ze dziala rewelacyjnie, dlatego podbijam wątek
a to zależy jaki z avonu stosujesz krem. Ja również stosuję z avonu i mogę powiedzieć że działą rewelacyjnie
Krem do rąk z minerałami z morza martwego Planet Spa, polecam
Cena niestety zniechęca, ale co zrobić
o tak Planet Spa Avonu ma super kremy do rąk - uwielbiam krem z minerałami z Morza Martwego - cała ta seria jest świetna - krem so stóp też jest bardzo dobry. Moja siostra lubi krem do rąk z oliwą z oliwy z Planet Spa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum