Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 17:20 Kremy na niedoskonałości cery
Niektóre z nas borykają się z niedoskonałościami cery, które niestety, nie występują pojedyńczo, ale upodobały sobie występować grupami: krostki, plamki, zaskórniaki itd.
Rynek oferuje nam bardzo wiele kosmetyków, często drogich. Idąc do apteki zastanawiamy się nad tym, czy krem za parwie 100zł się sprawdzi, bo nieraz bywało, że te droższe nie zawsze były lepsze.
Tak, więc... Macie jakieś wybróbowane kremy, które Wam pomagają, chociaż częściowo przywrócić skórze twarzy zdrowy wygląd?
Być może ten temat stanie się taka pigułką, dzięki której rozwiążą się wątplliwości wielu z nas
ps. Chciałabym aby w tym temacie były uwzględnione kremy stricte na niedoskonałości (lecznicze), a nie jedynie nawilżające itp.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon 10 Lis, 2008 09:58 ]
Nie wiecie czy Normaderm Vichy jest dobry czy to tylko przereklamowany kicz? Nie chciałabym wyrzucić pieniążków w błoto :(
Witam.
Wlasnie myslalam zeby tez napisac na ten temat ;).Jestem w 12 tyg ciazy i zauwazylam ze moja cera zrobila sie inna wyskoczyly krosty i zrobila sie szorstka nigdy raczej nie mialam az takich problemow i nie stosowalam zadnych specjalistycznych kremow (jedynie NIVEA i Bambino).Myslalam tez zeby sie zapytac gin czy zna jakies kremy ktore mozna stosowac ale poczekam moze cos same zaradzicie.Pozdrawiam
No ja mam taki problem odkąd ostawiłam pigułki i teraz święta, chciałam "złożyć zamówienie" u Mikołaja ;), ale nie wiem czy warto inwestować w Normaderm...jak nie pojawi się żadna opnia na ten temat to ja napiszę swoje refleksje ale dopiero po świętach ;)
ja używam Effaclar K z La Roche Posay, poleciła mi go babeczka w aptece, ten krem ma działanie mikrozłuszczające i tak po dwóch tygodniach stosowania już widać znaczna poprawę w wyglądzie skóry, jednak jest też osuszający więc ja dodatkowo muszę używać krem bardzo nawilżający hydro-coś tam nie pamiętam nazwy tez z la roche posay, ten też mi poleciła farmaceutka, w naszej aptece można dostać próbki kremów tej firmy i jeśli macie możliwość to najpierw wypróbujcie, bo czytałam gdzieś że ten krem effaclar niektórym osobom nie pasuje bo podrażnia skórę, a nie jest tani więc najlepiej najpierw go wypróbować
ja używam Effaclar K z La Roche Posay, poleciła mi go babeczka w aptece, ten krem ma działanie mikrozłuszczające i tak po dwóch tygodniach stosowania już widać znaczna poprawę w wyglądzie skóry, jednak jest też osuszający więc ja dodatkowo muszę używać krem bardzo nawilżający hydro-coś tam nie pamiętam nazwy tez z la roche posay, ten też mi poleciła farmaceutka, w naszej aptece można dostać próbki kremów tej firmy i jeśli macie możliwość to najpierw wypróbujcie, bo czytałam gdzieś że ten krem effaclar niektórym osobom nie pasuje bo podrażnia skórę, a nie jest tani więc najlepiej najpierw go wypróbować
a nie wiesz czym się różni ten Effaclar K od Effaclar Duo? Bo ja mam ochotę sobie kupić ten Effaclar Duo, ale jakoś niewiele o nim znalazłam w necie. moim największym problemem są zaskórniki i małe czerwone krostki na czole i na brodzie.
terenia, effaclar duo jest na zapalne zmiany trądzikowe, zatkane pory, zaskórniki i błyszczenie. Effaclar K jest raczej na zaskórniki i błyszczenie. Jest jeszcze effaclar M tylko na błyszczenie i ja akurat tego używam. Super matuje skórę, ale jej nie wysusza
Ja używam serii @nti @cne firmy Flos Lek. Farmaceutka poleciła mi jakiś czas temu żel punktowy. Sprawdził się w 100 % i teraz używam również maseczki oczyszczającej z krzemionką i żelu do mycia twarzy. Naprawdę skutecznie pomaga na niedoskonałości. Warto spróbować, szczególnie że i cena jest przystępna.
Ja używam serii @nti @cne firmy Flos Lek. Farmaceutka poleciła mi jakiś czas temu żel punktowy. Sprawdził się w 100 % i teraz używam również maseczki oczyszczającej z krzemionką i żelu do mycia twarzy. Naprawdę skutecznie pomaga na niedoskonałości. Warto spróbować, szczególnie że i cena jest przystępna.
Ja używam z tej serii żelu do mycia twarzy i make-up, tonik i korektor niestety już mi się skończyły. Wszystkie te kosmetyki bardzo mi podpasowały i faktycznie zauważam poprawę cery. Polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum