Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Makijaż permanentny?
Autor Wiadomość
butterfly 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 20 Sie, 2010 14:01   Makijaż permanentny?

Hej dziewczyny,
Planuję zrobić sobie makijaż permanentny, tylko nie wiem, gdzie i u kogo, oraz na co powinnam zwrócić uwagę? Chodzi mi o to, że chciałabym być zadowolona z rezultatów, bo jednak parę lat w tym pochodzę. Stąd moje pytanie - Co powinnam wiedzieć na ten temat? Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję.

Ronana 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 20 Sie, 2010 15:24   

Ja nie mam makijażu permanentnego więc jestem w stanie powiedzieć tylko tyle co słyszałam od znajomych. Przede wszystkim trzeba koniecznie sprawdzić kompetencje linergistki, która będzie wykonywała ci makijaż ( dobrze żeby skończyła jakiś kurs na przykład w Centrum Szkoleń New Look) . Z tego co wiem to na pewno przeciwwskazaniem do wykonania makijażu jest opryszczka( wtedy podają jakiś środek chyba heviran) no i zawsze wykonuje się próbę uczuleniową żeby sprawdzić czy taki makijaż nie podrażni ci skóry. Nie jestem jednak pewna co ze znieczuleniem- maści? zastrzyki?

mariposa 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 21 Paź, 2010 11:48   

na pewno nie możesz iść do pierwszego lepszego salonu i od razu zdecydować się na ten zabieg, trzeba mieć świadomość, że będziesz miała ten makijaż przez jakieś 5 lat, także by było, gdyby zrobił go ktoś profesjonalny..najlepiej dowiedzieć się ile czasu linergistka pracuje już w tym zawodzie, jak możesz to gdzieś na forach popytaj czy ktoś już korzystał z danego salonu..przy tego typu zabiegach należy trochę powybrzydzać ;)

Odpowiedz do tematu