Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
peeling do ciała
Autor Wiadomość
kika75 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 00:50   peeling do ciała

mój to z mary cohr peeling z bambusa i papai delikatnie złuszcza skórę całego ciała wygładza szorstkie miejsca jest rewelacyjny a wasz sprawdzony peeling do ciała jaki i dlaczego ???

kinius33 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 03 Gru, 2010 23:49   

Ja używam z solą morską z Clareny. Serdecznie polecam!

zielona 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 20 Gru, 2010 12:27   

z peelingów do ciała osobiście bardzo lubię owocowe Joanny z serii Natura, moim faworytem w tej kategorii jest peeling o zapachu truskawkowym :) te peelingi stosuję raz w tygodniu bo jak dla mnie są dość gruboziarniste i mocno ścierają naskórek. Drobnoziarnistego używam częściej, nie mam jakiegoś ulubionego-ostatnio jest jakiś z Lirene i nie jest zły.

miszka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 12 Sty, 2011 16:47   

zielona napisał/a:
z peelingów do ciała osobiście bardzo lubię owocowe Joanny z serii Natura, moim faworytem w tej kategorii jest peeling o zapachu truskawkowym :) te peelingi stosuję raz w tygodniu bo jak dla mnie są dość gruboziarniste i mocno ścierają naskórek. Drobnoziarnistego używam częściej, nie mam jakiegoś ulubionego-ostatnio jest jakiś z Lirene i nie jest zły.

Ja też miałam z Joanny ale pomarańczowy i jest fajny, dość grube ziarenka, ale raz na jakiś czas dobrze działa na skórę. Uzywałam też peeleingu cukrowego o zapachu brzoskiwniowym z marizy i tez jest fajny - przede wszystkim bardzo ładnie pachnie :)

Noworodek

KamaT 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 23 Mar, 2011 16:48   

Ja używam clarene, z wyciągiem z jakichś morskich glonów. Jest delikatny i bardzo skuteczny, a skóra po nim aksamitna :) Polecam serdecznie, chociaż cena może odstraszać (60zł), to jest on bardzo ekonomiczny, ponieważ niemal w całości składa się z granulek, a nie jak większość dostępnych artykułów z żelu.

Katti 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2011 17:38   

Ja jestem wielka fanka ekologii i szukam tego typu kosmetyków - najchtniej polskich i certyfikowanych. Od kilku miesiecy uzywam poilingu solnego z oliwą z seri beEco Flosleku. Jestem bardzo zadowolona bo swienie zluszcza skorę i natłuszcza.

Chyba nie ma wiele polskich firm z certyfikowanymi kosmetykami ekologicznymi, co myslicie?

kananak 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 06 Lip, 2011 20:02   

Ja używam peelingu do kąpieli polskiej firmy Marion. Mają świetne kombinacje zapachowe. Mikrogranulki świetnie usuwają zanieczyszczenia i martwe komórki naskórka. Ciało gładziutkie i pachnące.

lemonka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 11:26   

ja używam peelingów z mary kay, ale lubię czasami zrobic taki naturalny z fusów po kawie- rewelacyjnie pobudza krążenie i działa wyszczuplająco:)

Katti 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 22:10   

kananak napisał/a:
Ja używam peelingu do kąpieli polskiej firmy Marion. Mają świetne kombinacje zapachowe. Mikrogranulki świetnie usuwają zanieczyszczenia i martwe komórki naskórka. Ciało gładziutkie i pachnące.

To oni robią tez pilingi?? Myslalam ze tylko kosmetyki do wlosow W ogole ciezko dostac ich produkty

[ Dodano: Pon 01 Sie, 2011 22:12 ]
lemonka napisał/a:
ja używam peelingów z mary kay, ale lubię czasami zrobic taki naturalny z fusów po kawie- rewelacyjnie pobudza krążenie i działa wyszczuplająco:)

Za duzo to ich chyba MK nie ma? Bylam kiedys konsultantka i właściwie nie kojarze pilingow wcale :-) poza tym z Satin Hands. Do dzis uzywam zestawu SH - uwielbiam go!

julka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 16 Sie, 2011 13:14   

Ja też lubię peeling z kawy tylko, że trochę sprzątania jest po jego zastosowaniu chyba lepszy jest cukrowy. A teraz mam solny z oliwką z beECO - daje poczucie świeżości.

Lusiek276 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 03 Wrz, 2011 12:44   

Z domowych sposobów to cukrowy na oliwie z oliwek, ale to jak mam czas, a tak zazwyczaj truskawkowy z Joanny Naturia :) Uwielbiam ten zapach, w sam raz na lato :) No i ładnie wygładza skórę :)

julka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 18:03   

A z orzechów? Robiłyście może?

kinia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 770 razy
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 22:36   

dziewczyny wypróbujcie peelingi firmy Kanu... sa na allegro od 45zł ale sa mega wydajne daje sie odrobinke i wciera 2 minutki w dłonie czy stopy np
nie miaąłm w zyciu nic lepszego
dostałam próbkę i od razu kupiłam pudełeko całe :)

kirsten 
NieŹle siĘ RozGadałA
mama Kuby i Piotrka

Pomogła: 146 razy
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 17:57   

lemonka napisał/a:
lubię czasami zrobic taki naturalny z fusów po kawie- rewelacyjnie pobudza krążenie i działa wyszczuplająco:)

a najlepiej dodać do niego soli, bo ta wyciąga dodatkowo wodę, podobno pomaga na celuit

julka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 18:47   

kinia a to skąd te peelingi?

Odpowiedz do tematu