Ja kupiłam sobie ostatnio podkład Lancome Teint Idole Ultra. Genialny dla osób z mieszana i tłustą skórą. Fajnie kryje, matuje, ale zarazem jest delikatny i nie tworzy maski (trzeba uwazac z ilościa kosmetyku w miejscach zmarszczek mimicznych itp.)
Używam Clinique-podkład Superfit Make Up. (odcień 05-neutral) Troszkę drogi, ale czego nie robi się dla urody. Super nawilża, a przy tym bardzo dobrze kryje. Nie robi efektu maski! Nie jest to podkład matujący, raczej nadaje naturalny efekt świeżej, wypoczętej twarzy.
_________________ Truth crushed to earth will rise again.
Prawda wdeptana w ziemię odrośnie.
tak super
może nie koniecznie super kryje - raczej dla cery bezproblemów większych, dla mojej okej - normalna z tendencją do przesuszania, bez zmian, przebarwień
a czy któraś używała Diora Pure Light Makeup ?
[ Dodano: Pią 12 Gru, 2008 13:33 ]
kejtik napisał/a:
baza sylikonowa, cashmire dax cosmetics
aaa używam tego oczywiście - to baza pod podkład
super efekt daje, nawet jak nie używam podkładu to też używam tej bazy
ja tez szukam teraz czegoś nowego
mam cerę mieszaną, lubię matowe podkłady
uzywam obecnie avonu perfekt wear- tego nowego w płynie
jest super, ale kolory do dupy
wormest beige za ciemny jak na zimę, reszta tak jasna że wygladam jak nieboszczyk
musze je mieszac ze sobą- wkurza mnie to juz z lekka
nie lubię jak mi się szybko podkład zciera z buzi
polećcie coś nie za drogiego
z tanich i w miarę (!) dobrych polecam WIBO w musie, z tego co wiem do kupienia tylko w rossmanie. Nie jest to jakiś super kosmetyk, ale jak kogoś nie stać to całkiem dobry jak na te tańsze
Ja od ponad dwóch lat uzywam LOREAL TRUE MATCH.Mam mieszana cere,zdarza sie ze wyskoczy jeszcze jakis wynalazek,i u mnie sprawdza sie swietnie.Wystarczy dobrze dobrac odcien no i nie przesadzac z iloscia.Latem zdarza mi sie juz nie stosowac podkładu wogole..:)
_________________ ..najważniejsze to być bestsellerem w codziennej prozie zycia..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum